sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Justitie sau sindicalism de fatada ?Am sa va vorbesc astazi despre Comisia de Disciplina din penitenciarul nostru . De asemenea o sa va vorbesc , in special , despre cazul colegului nostru Moldovan Bogdan , el fiind ultimul judecat de aceasta comisie pentru ca : " a manifestat neglijenta in indeplinirea atributiilor de serviciu si a dispozitiilor legale date de catre sefii ierarhici ".

Pe scurt acesta a fost trimis in fata comisiei de disciplina din cauza ca la ultima sedinta de tragere a tras asupra tintei exact inainte sa auda comanda " foc.." desi era in pozitie de lupta culcat si arma era indreptata asupra tintei . Toata lumea stie ca Bogdan a recunoscut de prima data ca a gresit si ca din cauza frigului a percutat inainte ca , cuvantul " foc " sa fie comandat de cel care conducea tragerea.

Din cauza ca acest incident de tragere
s-a petrecut chiar dupa scandalul cu aparitia in presa a unor articole despre unele nereguli sesizate de sindicatul Vulturul , Moldovan a fost trimis in fata comisiei de disciplina a penitenciarului prin excesul de zel de care au dat dovada domnii Vesa Gabriel si Bota Paul , care , probabil , ridicau mingea la fileu domnului director pentru ca un membru al biroului executiv de la Vulturul sa poata fi pedepsit.
Ce uita acesti domni , care ," cu buna credinta ", au vrut ca Bogdan sa fie judecat de comisie este ca inainte sa vada paiul din ochiul altuia trebuiau sa vada greseala lor care era mult mai mare decat cea savarsita de invinuit , in sensul ca nu au respectat prevederile OMJ 302/C/2005 care interzicea tragerea in poligon cu un numar limitat de arme , adica ceea ce tocmai facusera . Tot acelasi OMJ arata ca , daca tragatorul trage un foc involuntar inainte sau pe parcursul desfasurarii tragerii se sanctioneaza cu calificativul nesatisfacator , acest incident fiind echivalent cu a trage la foc automat in loc de foc cu foc sau a trage in alta tinta , incidente care se intampla frecvent la fiecare sedinta de tragere fara sa se sesizeze comisia de disciplina sau fara sa se anunte A.N.P. asa cum s-a facut in cazul lui Bogdan Moldovan . De data asta fiind vorba de un membru din B.Ex-ul sindicatului Vulturul excesul de zel primeaza ratiunii.

Un alt aspect important este ca sesizatorul ( Bota Paul )care era desemnat prin DZU ca si conducator al tragerii si sef serviciu aplicarea regimului nu putea sa faca sesizarea deoarece , conform OMJ 2856 , art. 22
Comisia de disciplină poate fi sesizată de:
a) conducătorul unitătii ;
b) conducătorul compartimentului în care îsi desfăsoară activitatea functionarul public a cărui faptă este sesizată ;
c) orice persoană care se consideră vătămată prin fapta unui functionar public .

Se observa cu usurinta ca domnul Paul Bota nu se afla in niciuna din cele trei situatii fapt ce loveste de nulitate sesizarea facuta catre comisia de disciplina .

Ce este si mai grav in acest caz este faptul ca presedintele comisiei de disciplina , Ferent Marius Bebe , care este si viceliderul grupei sindicale SNLP , nu a vrut sa tina cont de cele mai sus mentionate ba mai mult , i-a interzis lui Moldovan sa fie aparat si reprezentat in fata comisiei de catre Luca Dan , nu a acceptat martorii propusi de catre invinuit care puteau sa scoata in evidenta unele incalcari ale OMJ 302/C/2005 si nu a acceptat ca un membru supleant in comisie sa adreseze unele intrebari incomode invinuitului si sesizatorului .

Este inutil sa mai spun ca votul sau final a fost ca Moldovan Bogdan sa primeasca " mustrare scrisa ". La fel de amar a fost si votul altui reprezentant al sindicatului in acea comisie , este vorba de reprezentantul SNLP Negrean Dumitru Vasile care deasemenea a fost de acord cu pedeapsa propusa , asta dupa ce nu cu mult timp in urma fusese judecat la randul lui de catre aceasi comisie intr-o fapta cu implicatii mult mai grave decat cea a lui Moldovan Bogdan si , atentie , nu a fost pedepsit de catre comisie . Probabil ca domnia sa a considerat ca reprezinta alte interese in acea comisie si nu reprezinta o organizattie sindicala care era datoare sa sesizeze abuzurile si neregulile mai sus amintite .
Cam atat despre cazul Moldovan Bogdan , mai sunt unele elemente dar le pastram pentru a le prezenta in fata instantei care sigur va tine cont de toate probele si va judeca intelept fara sa se simta datoare sa-i dovedeasca fidelitate directorului .

Jos palaria ( sau cascheta pe care domnul Vesa ne streseaza s-o purtam toata vara ) in fata celor doi membrii care au propus clasarea sesizarii si au votat pentru nesanctionare intrucat fapta reprezinta incident in poligon si nu constituie abatere disciplinara , este vorba de reprezentantul sindicatului Vulturul , Marius Gherman si a directorului adjunct economico-administrativ , Tugmeanu Dan .

In fine votul a fost 3-2 pentru pedepsirea reprezentantului sindicatului Vulturul.
In aceste conditii imi dau seama cata dreptate avea Octavian Paler care spunea ca : " Majoritatea nu are intotdeauna dreptate "

P.S.
Ramaneti aproape , lucrurile nu vor ramane asa , urmeaza " Surprize Surprize " dar nu cu Andreea Marin .

49 comentarii:

Anonim spunea...

Liderii locali ai sindicatelor - cei care au avut curaj - au fost vânați de fiecare dată după ce s-au ridicat unele revendicari salariale, de către acoliții directorilor. Au fost târâți prin comisii de disciplină pentru motive puerile, pentru fapte fictive, pedepsiți de "judecătorii" acestor comisii și exonerați apoi de adevărații judecători ai instanțelor de contencios administrativ.

La fel de dureros este că nu se respectă nicio procedură, nu se acceptă martori în aparare, nu se acceptă ca cel judecat sa fie reprezentat de cineva, nu se consemneză nimic din ce ar fi în favoarea celui învinuit. Totul e o mascaradă care se derulează rapid ca cel vizat să fie pedepsit neaparat. Așa e ordinul!.

http://penifest.blogspot.com/

După derularea acestui scenariu membrii comisiei de disciplină vin și se scuză spunând că ei nu au nicio vină, directorul și locțiitorul sunt în spatele acestui complot. Întrebarea mea e simplă: membrii acestor comisii au demnitate sau sunt doar niște marionete și directorii niște păpușari?

Bravo Cezarica.

Anonim spunea...

Ridicolul scuzelor penibile

http://penifest.blogspot.com/

Anonim spunea...

Oauuu ma bucur ca inainte sa adorm am intrat pe blog.
De ce ne miram doar se stie ca Ferent e omul lui Bota sindicalismul e doar de fatada stiu toti ca e doar un oportunist la fel si Negrean care face jocurile conducerii de cand lumea. Si ca sa fac haz de necaz sigur ca nici nu stia ca e in comisie din partea sindicatului,poate a crezut ca il reprezinta pe Mara acolo.
Care era al cincilea din comisie ???/

Anonim spunea...

Astia sunt cretini ,sa pedepsesti pe cineva pentru atita lucru ,nu imi vine sa cred ce prosti se intimpla la voi la Barcea.
Colegii mei care au fost detasati la voi ne-au spus ca acolo sunt doi dobitoci Mara si Bota dar se vede ca au facut pui.
Negran ala cine e si ce lucreaza ca cred ca am fost cu el la un curs de organizare?

Anonim spunea...

BUNA DIMINEATA,

E tare articolul, dar, ar trebui ANP-istii sa se sesizeze ca oamenii sunt pedepsiti pentru fapte ridicole unde in alta parte, la politisti sau in armata nu exista pedepse pentru asemenea fapte.
S-au transformat puscariile la nivelul celor de la MAN pe timpul lui raposatul. Data viitoare sa-l puna sa faca 3 ture de poligon sau conducere cu valiza pe sub birouri .

Cretinismul e cronic la voi fratilor.

Anonim spunea...

Fratilor ma minunez de ce citesc.De unde atata caprarie ?
Si mai sunt unii care ziceau ceva despre o caruta cu prosti rasturnata undeva in sudul tarii. Sigur la voi s-a rasturnat caruta cu prosti.
Ce nu-mi dau seama este ca nu inteleg de ce nu-l schimbati pe vicelider si pe cel din comisie,la voi e puterea.
Sunt membru SNLP si ma doare cand citesc ca cineva din echipa mea face asta.Sa stiti ca in tara mai sunt lideri SNLP si care-si fac treaba.

Anonim spunea...

Stimati colegi,confirm cele scrise in articol si confirm si faptul ca atunci cand am vrut sa le adresez unele intrebari mai incomode celor doi ( sesizator si invinuit ) nu am fost lasat.Confirm si faptul ca domnul presedinte al comisiei de disciplina selecta intrebarile si le consemna doar pe cele care le considera el relevante uitand ca toti membrii comisiei au drepturi egale .
Sunt mai multe de spus dar vom lasa instanta sa se pronunte.
Va rog sa respectati regulile de postare si sa fiti decenti in exprimare. Am cenzurat deja mai multe comentarii care nu respectau regulile.

Ionut Mogildea spunea...

Buna seara,
Nu pot sa incep prin a spune ca sunt surprins de rezultatul cercetarii deoarece il prevazusem deja. Acolo unde un incident de tragere, care se intampla in mai toate penitenciarele, este interpretat ca neglijenta in serviciu si trimis spre cercetare pe fondul unor revendicari sindicale putem vorbi de o vanatoare a liderilor sindicali care au curajul sa infrunte o conducere totalitara.Acolo unde un presedinte al comisie de disciplina, precum domnul Ferent Marius Bebe, care nu intelege a interpreta textul de lege sau il interpreteaza dupa propriul interes , refuza sa propuna spre clasare o sesizare care nu intrunea elementele prev. de art.22 din OMJ 2856/C/2004 , putem vorbi de un abuz impotriva fpss. Garantarea dreptului la aparare(conf. art 17 lit. b din OMj mentionat), care poate fi facuta si prin reprezentare de catre o terta persoana, ar trebui sa fie obligatie fiecarui presedinte de comisie. Audierea martorilor propusi este obligatorie , intro cercetare impartiala, domnule Ferent. Deciziile , in cadrul comisiei de disciplina , se iau cu majoritate de voturi,domnule presedinte.Libertatea de exprimare cat si contradictorialitatea in cadrul dezbaterilor (conf. art. 17 lit.d)trebuie acceptata.Si ce e mai important ,si este posibil sa fiti singurul raspunzator, este integritatea adevarului din actelor intocmite. Nu putem sa trecem cu vederea faptul ca ati refuzat dreptul la aparare , prin reprezentare, (decizie pe care ati luat-o singur, contrar prev. legale)si despre care omiteti sau mai bine spus dezinformati prin referatul inaintat directorului unitati. As avea multe de sus despre calitatea activitati de cercetare administrativa sub coordonarea presedintelui Ferent ,dar spatiul este prea mic; sper insa sa invatati ceva de la comisia de disciplina din ANP cand veti fi cercetat. Sunt sigur ca veti pleca cu o mai mare experienta procedurala. Important este de precizat ca aceasta decizie nu o putea lua presedintele Ferent singur. La fel de vinovati sunt si cei doi membrii care s-au alaturat "complotului". Felicitari domnilor Tugmeanu si Gherman care ne dovedesc ca mai exista si oameni verticali.
FSANP a monitorizat cu destul interes desfasurarea acestei cercetari si constata ca abuzurile impotriva membrilor sai continua. Aici, in cazul domnului Moldovan Bogdan de la Barcea Mare, nu putem accepta ca liderii nostri locali, care au avut curajul sa spuna ca lucrurile nu sunt tocmai in ordine, sa fie haituiti. Nu putem accepta ca un presedinte de comisie sa-si faca de cap , fara sa fie tras la raspundere. Nu putem accepta ca un director de penitenciar sa stea ascuns in spatele altora si sa se scuze spunand ca nu este el de vina.Proverbele romanesti au corespondentul in realitate. "Nu te uita la cainele care te musca ci la cine il tine de lant"! Va spune ceva domnule Bota? Nu putem accepta ca un om sa fie sanctionat doar pentru ca a tras un semnal de alarma. Si inca ceva , domnule director Bota. Cine isi doreste linistea chiar o are !

Anonim spunea...

Dupa ce regulament isi desfasoara activitatea comisia de disciplina de la Barcea? Sau este prea putin important? Hei! Treziti-va! Au apus vremurile Consiliilor de onoare aservite conducerii, care aveau rol decorativ. Cum oare mai au curaj sa apara in fata colegilor, acei membri ai comisiei de disciplina care nu au coloana vertebrala sa ia decizii corecte si conforme cu legislatia, lasandu-se influentati de superiorii ierarhici si luand decizii sugerate sau impuse. Probitate morala??? Vorbe mari in sistemul penitenciar...

Anonim spunea...

Fratilor de la Barcea, ce este la voi, batalion disciplinar? Pentru un cartus tras involuntar cate pedepse ii dati omului? Mustrare,calificativ la tragere nesatisfacator, daca se v-a da o premiere, taiat si de aici...Greu la voi. Astia 2 mascarici, Bota si Mara(sandaluta)mai au mult pana la pensie? De fapt Mara este promotia 1987, mult timp i-au suportat lumea PROSTIA.

Anonim spunea...

Ma gandesc la ce o sa faca Bota Paul daca in timp ce joaca tenis in timpul programului sau la activitatile sportive un coleg scapa paleta din mana si-l loveste in cap ?
Sesizeaza comisia de disciplina sau de la lovitura se desteapta ?
Daca e vreun vultur sigur ca sesizeaza comisia...da dar atunci cum ramane cu desteptaciunea ,ca nu-l mai loveste paleta ?

Anonim spunea...

aoleu la bircea mare e cea mai trista inchisoare.....spunea un cantec hotesc.Cata dreptate are.
Va salut domnilor din vestul tarii nu va lasati intimidati,a cazut el Ceausescu ,nu cad altii ?......

Anonim spunea...

Mai baieti dar de cand a devenit justitiarul asta asa de moralist ?
Cand am fost detasat la voi la Bircea spuneau colegii ca respectivul presedinte de comisie umbla cu nevasta unui coleg si ca mai inainte ar fi avut relatii neprincipiale cu o detinuta de la popota unitatii.Am inteles ca din cauza asta ar fi scos Bota hoatele de la popota si ar fi bagat barbati.
Cum se ridica unii cu tupeu !

Anonim spunea...

Mare e gradina lui Bota!!!Dar nu cu prosti,cu destepti domne'.Ca astia care l-au pedepsit pe Bogdan se cred mai rasariti.Eu nu cred in povestea cu papusari-marionete,ci cred ca asta e nivelul lor real si chiar au votat pe bune.

Anonim spunea...

Sa-i pedepsim si pe aia care trag in alta tinta sau trag la foc automat.Si pe ala care neglijeaza gramatica limbii romane in caietul de pregatite profesionala.
E abatere disciplinara si portul "ciocului" fara aprobarea directorului si mai ales daca nu il are si in poza din legitimatie.
Deasemenea e abatere foarte grava lipsa caschetei de pe cap,la Barcea Mare.

Anonim spunea...

Baiatul de Ferent a vrut si el saracu sa faca o cheie dar nu ia iesit.Dar ca si la ppl pana intr-o zi cand o musca original.Nu constientizeaza ca daca pedepseste intentionat se va intoarce impotriva sa?Dar mai greu cu hotii ca acolo nu are curaj.

Anonim spunea...

Doresc sa fac o mica completare la ceea ce se spune ca invinuire impotriva lui Moldova.Se spune in acuzatie {ne indeplinirea atributiilor de serviciu}care atributii de serviciu cand noi ne aflam in turele libere ,si am fost chemati sa executam tragerea ,iar toti cei din administrativ merg la trageri de fiecare data din tinpul serviciului,si tot din timpul serviciului merg la sala de sport ,ca acest Raducanu nu a avut ce lucra sa faca sala de sport pentru taetorii de frunze la caini.Iar pentru Negrean ar trebui sa i-si vada barna din ochii lui ,cand a selectat pentru scoatere la munca ,detinuti care nu indeplineau conditiile.Iar pentru d-l Ferent ar trebui sa insiste ca toti sefii de sectii sa stea in cadrul sectiilor pentruca iau bani pentru aceste functii.Acestea sunt neglijente in serviciu,si ne indeplinirea atributiilor de serviciu pentru care ar trebui sa fie si ei cercetati de comisia de disciplina.

cezarica spunea...

Cine e Negrean asta ca m-ati debusolat de tot?

Anonim spunea...

Cred ca la voi la BARCEA-srl multi dintre sefii vostri inclusiv patronul nu stiu ce inseamna probitate morala!Moral, nu pot sa-i invinovatesc ca nu stiu dar pentru ca ocupa niste pozitii in statele de plata si ar trebui respectat un cod deontologic,nu cel aplicat de ei dupa bunul lor plac,trebuie sa le dea de gandit celor din ANP daca asa ceva inseamna reforma in sistemul penitenciar!

Anonim spunea...

este mina dreapta a lui mara,si tot odata cel care ii face menajul la domiciliu cat si la serviciu,chiar si soferul de serviciu al familiei Mara.

Bogdan spunea...

Multumesc colegilor pentru sustinere si incurajari.
Comisia de disciplina,prin presedintele acesteia Ferent Bebe,a dovedit ca nesimtirea,tupeul primeaza inaintea bunului simt.
Prin functia avuta in comisia de disciplina si-a pus in valoare caracterul dictatorial,interzicandu-mi un drept fundamental al justitiei:dreptul la aparare.
Oricum iti trebuie mult tupeu sa falsifici un act oficial(fapta penala) prin care directorul a fost mintit si inselat sa ia o decizie de pedepsire.
Nu contest ca acest lucru s-a intamplat cu stirea directorului si asta inseamna:atitudine tolerantă a conducătorilor ierarhici faţă de comiterea unor abateri disciplinare de către subordonaţi;
Sa lasam totusi ca justitia sa-si spuna ultimul cuvant.

cezarica spunea...

SCATETI-MA DIN CEATA: CINE E NEGREANUL ALA CA FAC CU NERVII SI SCRIU UN ARTICOL DE O SA LE IASA PE NAS?

Anonim spunea...

Cine e Negrean ? un nepot a lui mara. spunea cineva ca are figuri de ofiter. se insela are figuri dar nu-l ajuta capul sa devina ofiter. Un lingau care pupa in fund pe oricine sa-i fie bine.

Anonim spunea...

Mai CEZARICA zi pe cuvantul tau ca NU stii cine este NEGREAN?
Poate ca intradevar NU stii, ce-i drept NU este un VERRY in ale puscariei, dar daca iti spun ca sta in Simeria si ca este un valet a fam. MARA mai ai nevoie de alte explicatii.
Si ca sa fiu mai convingator iti dau numele altor valetii:
M.D. zis TOLOBONUL - soferul lui MARA, mai nou de prin vara lui 2009, in toate deplasarile pe care le face in interes de serviciu NU mai poate merge cu DACIA "LUI" cu 08 ANP doar local, in afara garnizoanei, sa mai folosim si niste termeni militarosi, ceea ce ii place d-nului MARA, face deplasarile cu Audi A4. A lui? NU, a lui MD, ca doar este sofer de loctiitor - de la A la Z, ce DRACU.
N.D. zis MITICA - seful OM, mana stanga a lui MARA, cel care trage Fiesta, Ford-ul Fiesta la poarta la orele 15, il pregateste de plecare spre casa,curatandu-l minutios de zapada si incalzind motorul si interiorul, asta in zilele cand apare Ford-ul in parcarea PNT, cand nu, CHEVROLETUL.
N.C. zis IEDU - RENEGAT de ceva vreme; de cand s-a casatorit NU ca i-au scazut resursele si asta NU ca sotia ar fi o REA, dar ia deschis putin felinarele, nu a mai stiut data scadenta pe la banci.
S.A.M.D - lista continua
Acum stii cine este NEGREAN.
TOT ASA DE DEBUSOLAT ESTI SI ACUM? sau ti-ai dat seama.Stiu ca esi obosit si ca varsta inaintata pe care o ai iti cam joaca feste DAR concentreaza-te putin - asta in loc de PS.
Cu drag al tau PRIETEN, DAR NU SI SINGURUL.
PS 2 - Astept un mesaj de la tine pe adresa mea de mail.

Anonim spunea...

Ca sa NU fci cu nervii CEZARICA, DEOARECE AVEM MARE NEVOIE DE TINE, ti-am trimis cate ceva despre NEGREAN&CO.
In zilele urmatoare am sa-ti trimit mai multe pe mail.
TE SALUT

Anonim spunea...

Auzi Cezarica ca tot intrebi tu pe toti cine e Negrean,lumineaza-ne frate ....tu cine esti ???
L-am intrebat pe Nic cine esti si mi-a spus ca nici el nu stie.

Anonim spunea...

Auziti oare de ce tot banuiti voi pe toata lumea de rea credinta ? V-ati gandit careva ca poate atata i-a dus capul pe cei trei care au votat pedepsirea,asa cum zicea si un alt coleg intr-un mesaj .
Am discutat cu cineva de la armata si a zis ca suntem ridicoli rade lumea de noi.

cezarica spunea...

Am inteles. Multumesc mult. Am crezut ca e cineva asa de important de merita sa-ti strici timpul vorbind de el. E acelas anonim pe care-l stiam. Am crezut ca dumneavoastra domnilor stiti ceva ce eu nu stiu, de va pierdeti timpul cu el.
Si cum zicea un coleg de la escorta : si asta e nascut pe 2 ianuarie.
2. ianuarie ziua mondiala a fraierilor.
Propun sindicatului sa-i cumpere o perie de curatat zapada de pe masini si un strugurel de buze sa nu-l usture pe el dar pe beneficiar.

cezarica spunea...

1 februarie 2010, 19:33

Sunt cine vreu eu sa fiu si nu sunt ce m-au facut altii sa fiu, ca cei enumerati de colegul cu postarea

1 februarie 2010, 18:50
O seara buna .

Anonim spunea...

Nu mai fiti rai,de ce-i judecati gresit ?
Ferent e pe val si vad ca face aceleasi greseli care le facea si Timar ,probabil ca se simte dator stapanului si-i face jocurile.
Negrean nu musca mana care l-a hranit ani de zile si l-a rasplatit pentru serviciile sale cu salarii de merit si sal. de 50 %. E slab stie toata lumea asta.
Cred ca daca jupanul arunca un bat in aer si striga APORT sar astia doi ca si dresati .

Oameni falsi goi pe dinauntru.
Tot nu sint lamurit care e frate al treilea destept ??

Anonim spunea...

ptr ANONIMUL din 31.01 ora 22.44
In doua cuvinte: de cate ori ai fost in sala de sport ai vazut vreu VULTUR jucand ping-pong?
ASTEPT RASPUNS.

Anonim spunea...

Ptr CEZARICA 19.33

" SUNT CEEA CE SUNT SI MAI MULT DECAT ATAT "
nu stiu daca am reprodus exact citatul DAR sper ca ai inteles.
NU coteaza ce spun altii, conteaza cat esti de curat in suflet, in cuget si-n simtiri.
SAU: " sa dam CEZARULUI ce i-al CEZARULUI"
CU STIMA SI RESPECT EU, deocamdata AMONIM, si asta DOAR din motive de SECURITATE NATIONALA.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 01.02 ora 19:33

Chiar esti asa de curios, tu personal, sa stii cine este Cezarica? La ce ti-ar folosii? Nu ne fa sa te credem vreo sageata.
Ca sa fiu mai explicit, CEZARICA este un coleg de-al nostru, satul ca noi toti de ceea ce se intampla in ograda noastra si care ia atitudine fata de toate ilegalitatiile care au loc in vazul nostru - pe fatza - sa folosesc si un jargon din domeniu.
Mai imi permit sa spun ca el, CEZARICA si sper ca sunt in asentimentul multora dintre noi, cei care ducem greul, palmasii, este cel mai potrivit pentru a ne conduce sau poate a ne reprezenta.
El acel caruia i sa pus MASCA DE FIER -(pseudo CEZARICA)-pentru ca a avut "curajul" odata sa NU fie deacord cu nelegalitatiile si nelegiurile.
acesta este CEZARICA.

Anonim spunea...

Parerea mea personala este ca sindicalismul in general in MJ este de fatada.
Ce sa vrut defapt? Sa dat "voie" -din punct de vedere legal ca unitatile sa poata sa costituie sindicate, care cica sa le reprezinte. Pana aici totul este roz, de aici incolo incepe negura.Indiferent care ar fi fost liderii, daca acestia nu joaca cum canta conducerea devin dusmani -ca dovada rezultatul comisiei de disciplina; Daca acestia joaca cum canta conducerea - Vezi SNLP, in totalitate, prin liderii acestuia caiini latra, ursul merge, vechimea trece si au ajuns in pragul pensionarii. Dar pana atunci "de ce sa scoata cu mainile noastre, carbunii incinsi din foc".
In momentul in care te impiedici sau te confrunti cu o problema ti se spune de sus - aveti sindicat care va reprezinta, de ce nu te-ai adresat?- poate unii ati trecut prin astfel de momente. Imi pare rau.
Nu liderii sunt de vina, ci noi cei care toleram astfel de obiceiuri. Haide-ti sa ne unim fortele odata pentru totdeauna si cu ceea ce ne-a mai ramas sa spargem acesta ultima roca comunista din sistemul penitenciar romanesc.
Nu indemn pe nimeni la revolta sau la alte manifestari identice, dar imi doresc poate ca voi toti sa vin mai bucuros la servici, mai ager, mai voios, nu trist si fara vlaga cu gandul la ora 19, sau 15( unii) sa nu stiu cum sa rup poarta.
VOI CE SPUNE-TI, nu ati vrea sa fie asa. Astept parerile voastre. NOAPTE BUNA celor de acasa si SERVICI USOR celor din tura.

adelaide spunea...

CINSTE LOR, CINSTE LOR, CINSTE COMUNISTILOR....sa intelegem ca prin aceasta decizie a comisiei de disciplina "s-au razbunat" pe unul dintre membrii BEX, si ca urmeaza restul... Hai sa vedem fiecare gunoiul din ochiul nostru si pe urma paiul din ochiul colegului.
Pacat, mare pacat.
BOGDAN fii tare, fii barbat si sa stii ca sunt mult mai multii cei care iti sunt alaturi, chiar daca din N motive nu-si arata aceasta. Fii demn, fii tu insuti. Inteleg mahnirea pe care o ai in suflet si este normal.
Am trecut si eu prin momente de acestea, ca doar numai cine nu munceste nu greseste, greseala este omeneasca - faptul ca o recunosti face parte din demnitate, pe care altii din pacate nu o au.
Oricum TU - BOGDAN MOLDOVAN esti pentru noi cei maruti, dar multii NEVINOVAT si daca imi permiti esti inca o jertfa pe altarul prostiei si incompetentei de la Barcea-Mare.Va venii vremea cand se vor platii sau se vor compensa toate aceste nedreptati.

Anonim spunea...

Un studiu de sociologie arata ca barbatii, in general, ies la baut din doua motive:
1. N-au nevasta
2. Au nevasta
INTREBARE: De ce beau sociologii de la noi?
Sa nu mai vada cosmarul din capul mesei ovale.

Anonim spunea...

Mai fratilor, conducerea voastra are o problema foarte mare in ceea ce priveste comunicarea cu sindicatul care trebuie sa-l vada in primul rand ca un partener de dialog viabil, nu ca pe cineva care provoaca seisme care sa le puna in pericol verticalitatea scaunelor pe care se simt atat de bine, da, in cazul in care nu se mai poate discuta cu aceasta conducere, trebuie sa folositi toate mijloacele legale avute la indemana pentru a le deschide ochii acestor domni care nu mai au pic de RESPECT pentru subordonatii lor crezandu-se pe propria lor mosie...executand dupa bunul lor plac pe fiecare "negru" care-i deranjeaza. Bogdan, trebuie sa fi tare si sa nu te lasi impresionat de "nababul" din unitatea voastra..., mai mult, nu uita ca exista instante de judecata care pot fi sesizate vizavi de unele abuzuri pe care le fac "boierii" din unitatea din care faci parte ....pana la urma ROLUL SINDICATULUI este de-a apara drepturile membrilor...!!! Si nu uita nici o clipa ca nu esti singur, la strigatul tau si al sindicatului din care faci parte o sa fii inconjurat de oameni mai bine zis de colegi care sa-ti fie alaturi !!!!!!!!!!!!!

cezarica spunea...

Multi dintre dumneavoastra sunt interesati mai mult de cine sunt eu, decit mesajul transmis de mine prin articolele pe care le scriu.

Pentru cei care sunt macinati de curiozitate, le spun ca eu sunt acela care scrie pe bloguri pentru toti oamenii inteligenti, care stiu ca 80% din ceea ce scriu pe bloguri este adevarat, dar scriu mai ales pentru acei oameni intelepti care stiu care este acel 80%.
Din pacate, cei curiosi nu fac parte din niciuna din cele doua categorii ca si cei enumerati de colegul cu postarea

1 februarie 2010, 18:50
Noapte buna .

Anonim spunea...

NOAPTE BUNA - CEZARICA

Anonim spunea...

DA, intradevar hotararea asa zisei comisii de disciplina poate fi atacata la judecatoria Deva.
Draga BOGDANE daca te simti neindreptatit, nu ezita.
Sunt multi cei care au avut castig de cauza in instanta, si ca sa dam cateva exemple, cu scuzele de rigoare fata de ei, se remarca Lupsa Petrisor,Suciu Sabin, Luca Lorena, s.a.m.d
Ce te costa? Incercarea moarte NU are.

adelaide spunea...

Referitor la ultimul alineat al acestei postari - ce sa credem ca comisia de disciplina( membrii acesteia) unii nu toti - frecventeaza doar ptr cei 5%. Putem spune ca NU au DEMNITATE.

PROilav spunea...

Cred ca are foarte mare importanta daca in comisia de disciplina sunt respectate prevederile legale in ceea ce priveste consemnarea TUTUROR intrebarilor, audierea martorilor...etc.
Dureros este ca s-a ajuns aici, ca focul de arma tras inaintea comenzii "foc" inseamna neglijenta in serviciu, si nu N.S. asa cum era normal.
Insa toate acestea , daca pot fi dovedite, in instanta pot darama totul.
Sunt din Braila, iar aici nou-infiintatul sindicat Danubius a avut 4 oameni in comisia de disciplina, toti gasiti VINOVATI cu ajutorul membrilor comisiei inclusiv cei ai sind. SINPEN 2006.
In instanta insa, am putut dovedi ca prevederile omj 2856/c/2004 nu au fost respectate, si TOTI CEI 4 au fost declarati NEVINOVATI de instanta.
Inteleg ca dl chestor Celmare s-a pronuntat la bilantul zonal de la Poarta-Alba ca va modifica acet OMJ, pentru ca multi agenti au scapat de pedeapsa in instanta?!?!
Stiu bine insa ca modificarile nu le poate face fara noi sindicatele.
Iar ca un fapt divers, acum are si Sindicatul Danubius Braila reprezentant in comisia de disciplina a unitatii, si acesta a decis (era 2-2) ca dl Raileanu este nevinovat. Nu facem acte de vendeta , desi facem parte din federatii diferite. Ii salut pe aceasta cale pe toti sindicalistii adevarati din Penit. Barcea-Mare.

Anonim spunea...

Multumim colegilor din tara dar si celor de la noi din unitate pentru sprijinul acordat.
Dupa cum era de asteptat toti condamna atitudinea celor trei membrii ai comisiei de disciplina ,care au facut o grava confuzie intre un incident in poligon cu o abatere disciplinara.
Am fost acuzat ca prin publicarea acestui articol am lovit in grupa sindicala SNLP, insa cred ca dupa o atenta observare se vede clar ca cei doi membrii ai comisiei ,ambii membrii ai grupei sindicale, au lovit prin decizia lor in propria organizatie sindicala.
Scuze daca s-a inteles ca as fi atacat cealalta organizatie sindicala din unitate dar nu am avut intentia. Mi-am exprimat pozitia doar asupra celor doua persoane care reprezentau SNLP in comisie si care ,daca isi fac treaba cum trebuie nu s-ar mai face abuzuri la penitenciarul nostru. Raman in continuare de parere ca este benefica existenta a doua structuri sindicale la nivelul unitatii pentru ca presiunea sa fie mai mare pe angajator.
Asta ar fi idealul in cazul in care toata lumea vorbeste aceasi limba si urmareste aceleasi interese .
Din pacate mai sunt persoane care isi vad doar interesul lor personal si nu pe al grupului pe care-l reprezinta.
Sunt sigur ca nu vor intelege niciodata nimic .

Anonim spunea...

Nic ai perfecta dreptate ca nu vor intelegenici odata nimic acesti Negrean Ferent pentruca vor face in continuare jocurile comenzii unitatii.

adelaide spunea...

NIC si toti ceilalti din grupa sindicala VULTURUL vreau sa spun ca NU conteaza in ce sindicat esti, conteaza DREPTATEA si ADEVARUL, care de multe ori doare. Cand se incearca sa se mai faca si presiunii, si in speta BOGDAN sa se faca atatea nereguli si nelegiuiri NU poti sa stai deoparte.
Sunt membru SNLP si va felicit pentru ceea ce ati facut Despre atitudinea celor 2 NO COMMENT.

SUCCESE mai departe si vreau sa stiti ca si noi cei din SNLP, care cotizam luna de luna, cand este vorba de adevar si corectitudine NU putem sa toleram astfel de lucruri.
Asteptam urmatoarele zile DECIZIA DIRECTORULUI.

VADIM cel MIC spunea...

Stiti care-i diferenta intre PITESTI si PLOIESTI?
La PLOIESTI poti sa te PITESTI, dar la PITESTI nu poti sa te PLOIESTI.
Asa si cu astia .

adelaide spunea...

PACAT, mare PACAT ca au reusit sa-l vaccineze si pe FERENT. Acum cativa ani cand a venit la temnita era de partea adevarului, a cinstei, a corectitudinii, impotriva sistemului ticalosit, DAR cum apa trece, pitrele raman si ca sa-si pastreze pusca si cureaua lata......tind sa cred ca atunci facea pe SPIONUL.
Vreau sa-i transmit ca ODATA va venii si ZIUA JUDECATII

adelaide spunea...

Am un articol de postat. cum procedez? Aveti adresa mea de mail trimiteti-mi instructiuni acolo. daca nu apare scrieti-mi pe blog. Am puterea, curajul si demnitatea sa o fac publica.

Anonim spunea...

( adelaide 8 februarie 2010, 20:12 )

Daca vrei sa postezi ceva pe blogul sindicatului trebuie sa trimiti articolul tau pe adresa sindicatului ( vulturul.deva@fsanp.ro )si daca e ok il vom publica. Daca respecti regulile si vrei sa postezi in continuare o sa primesti dreptul de a posta dupa un timp.
Te asteptam cu articolul tau.
Este valabil pentru toti colegii care vor sa se implice in fenomen,comunicam pe adresa de e-mail asa cum facem cu toti colaboratorii blogului. Confidentialitatea este garantata.

 
;