vineri, 19 februarie 2010

Vizite de lucru.Mult anunţaţa vizita în teritoriu a ministrului Predoiu s-a făcut foarte rapid. Chestoranzii din ANP au avut grijă că ministrul să treacă pe la puscariile unde nepotii si finii sunt la conducere. Acest aranjament de culise specific ANP- ist a făcut că ministrul să evite puscariile cu probleme gen Arad, Târgu Jiu, Pelendava, Bârcea - Mare, unde sindicatele independente au un cuvânt de spus.

Despre reorganizarea aiurea a domnului Bala, cred că ministrul Predoiu nu cunoaşte realitatea acestui mare esec decizional şi faptul că domnul chestor a ales să viziteze doar puşcăriile unde sunt numai grupe sindicale care nu îndrăznesc să sufle în front, evitând unităţile unde F.S.A.N.P. are o bună reprezentare, nu este inamplator.

Ar fi trebuit că ministrul să vină la o discutie cu personalul şi cu sindicatele din teritoriu, doar aşa cred eu că putea domnia sa să ia pulsul penitenciarelor, pentru că eu sunt convins că este o mare diferenta în ceea ce se aduce la cunostinta ministrului si ceea ce se întâmpla în realitate în puscarii.

Un exemplu al ineficientei acestor vizite vine de la vizitarea penitenciarului Aiud unde , stie toata lumea ca directorul ca sa nu-si dezamageasca nasul( dl. Bala ) a facut o mobilizare generala , chemand pe toata lumea la serviciu desi era duminica . Astfel ca in acea zi erau câte 7 sau chiar mai multe persoane pe secţiile vizitate.

Vă imaginaţi care au fost impresiile domnului ministru independent Predoiu şi care sunt şansele ca acesta să mai aprobe vreodată angajări în sistemul penitenciar dacă într-o zi nelucrătoare erau câte 7 pe o secţie de deţinere.
Noi ştim că, de fapt, pe acele secţii erau tot câte un singur agent supraveghetor şi tot aşa va fi şi de acum încolo.
Şi încă ceva, nu vi se pare că aceste vizite seamănă cam mult cu cele pe care Ceauşescu le făcea în teritoriu unde i se arătau doar ceea ce-i plăcea să vadă ?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cez , cred ca nu va uita prea curand ministrul vizita la noi la aiud unde un hot aproape era sa-l ia in p..a dupa care i-a zis sa plece sa ne lase in pace.
A fost tare faza sa moara aia nu alta.

Anonim spunea...

Mi se pare foarte hilară şi neprincipilă varianta voastră că domnul Băla ar fi naşul lui Nazare de la Aiud. Ma verificaţi şi o să vedeţi că naşul lui Nazare a fost regretatul pretot al penitenciarului Timişoara Ionel Busuioc. Nu are nici o noimă ceea ce scrieţi dumneavoastră. Verificaţi, verificaţi, verificaţi...

unu spunea...

Si daca viziteaza Predoiu penitenciarele cu probleme credeti ca o sa le poata schimba si mentalitatea unora ce ne conduc?!!?Peste toate problemele cu lipsa de personal,financiare,legislative stau calitatea indoielnica a actelor si proceselor decizionale.
Experienta si intuitia manageriala isi spune cuvantul in unele penitenciare din tara,dar la Bircea unde suntem condusi de comandanti, capraria defineste nivelul calitativ al conducerii puscariei.

Anonim spunea...

O fi Nazare fin sau n-o fi ,important este ca a venit cu alte idei si a schimbat putin mentalitatea angajatilor.
Iar daca a scris colegul cezarica despre relatia de rudenie dintre cei doi se poate sa fi gresit.Oricum asta circula prin popor ,insa nu cred ca e nimic rau in a fi nepot sau fin ,unchi sau fiul nustiu caruia. Important este sa ne facem treaba si sa nu profitam prea mult de relatiile noastre in detrimentul altora.
Parerea mea...

Predoiul spunea...

Unde e Barcea-Mare pe harta?

Ragea spunea...

Pentru Predoiul:
LA VARMAGA ,MARITE SEF!!!

 
;