luni, 15 martie 2010

Solutie extrema! Convorbirile detinutilor ar putea fi bruiateConstiente ca nu pot sa "blocheze" fenomenul, autoritatile cer o lege si dispozitive care sa bruieze convorbirile telefonice facute dupa gratii.

Unii detinuti platesc 3-400 de euro pentru un telefon, poate si mai mult. Au nevoie de el ca sa-si conduca afacerile din celula. Au fost cazuri, spun oficialii, in care telefoanele au fost aruncate chiar peste gardul puscariei de complici aflati in libertate.

Problema ar putea fi rezolvata daca inchisorile romanesti ar avea aparatura necesara pentru a bruia semnalul telefoanelor mobile, dupa gratii, dar si o lege care sa le permita acest lucru.

Singura solutie care le ramane deocamdata sefilor de penitenciare? Vigilenta angajatilor.

Sursa: stirileprotv.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Un minor a parasit neautorizat Centrul de Reeducare de la Tirgu Ocna.

E vina unui popa care nu si-a facut datoria, ca este asimilat unui fpss, si nu e la prima abatere de acest fel!

Mai sunt de vina seful pazei de la Scoala, ca a refuzat sa creada ca pe la coltul gardului Centrului se poate furisa un prost de minor aflat doar de doua saptamani in Centru, dar care a stiut ca locul este vulnerabil, ca popa a mai avut asa evenimente tot cand a luat minori sa-i marturiseasca sa-i spovedeasca sau ce sa le mai faca!

Si nu au mai putina vina seful pazei de la Centru si sefa de la reinsertie sociala pentru ca stiau ca nemernicul de minor a mai avut predispozitie la parasirea Centrului si a spus-o in mod deliberat in cadrul evaluarii psihologice la intrarea in Centru!

Mentionez ca daca acest mesaj nu va fi adus la cunostinta publicului pe aceasta cale - semioficiala, va avea loc o informare oficiala a ANP si a MJ pentru ca persoanele responsabile de producerea evenimentului sunt propuse pentru un spor de 50 % pentru MERITE DEOSEBITE pentru lunile ianuarie si februarie, desi nu au facut nimic pentru ca evenimentele de mai sus sa se produca!!!!

Asa nu se mai poate! Toti protejatii sa ia 50% dar sa nu faca nimic ! Si restul sa plece cu buza umflata, ca sunt masuri " REPARATORII" !

Anonim spunea...

Poanta-i veche, ascultatorii noi.
imi amintesc ca inca de acum cativa ani buni in urma cand a inceput sa ia amploare acest fenomen au venit nenumarate idei din parte angajatilor.
Nu stiu de ce nu s-au luat masuri pana acum? poate ne va raspunde cineva, noi stim de ce.
un aparat de bruiaj a sistemului gsm pe o raza de 500-700m costa in jur de 1500-1700 euro, nu consider ca ar fi o investitie enorma.
si asta tinand cont de faptul ca personalul cu exceptia catorva,nu au voie cu mobilul in unitate nu ar afecta buna desfasurare a telecomunicatiilor in zona de impact.\
asteptam programul pilot de la Rahova si il vrem materializat in toate unitatile.
dar grija la contracte sa nu patim ca si cu aparatele cu raze X, adica sa achizitionam aparatura si sa nu putem sa o punem in functionare ca nu detinem te miri ce avize.
SUCCES domnule director general.

 
;