sâmbătă, 15 mai 2010

19 mai 2010 - Ziua In Care Vom Spune NU Incompetentei

3 comentarii:

Miron Cozma spunea...

Sa mergem la miting si sa intram peste guvernanti asa cum au facut minerii.

orealitate spunea...

HAI PE EI IN 19 CU TOTI

Anonim spunea...

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Băla, a declarat, azi, la Bistriţa, că instituţia pe care o conduce va informa Ministerul Justiţiei că nu poate reduce cu 25 la sută numărul angajaţilor, dacă se va ajunge, în Guvern, la o astfel de soluţie.

Chestorul Ioan Băla a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim din Bistriţa, că penitenciarele au deja peste 3.000 de posturi libere. "Noi am pregătit deja o întâmpinare pe care o să i-o prezint ministrului Justiţiei, dacă va fi necesară susţinerea ei în Guvern. În prezent, avem peste trei mii de posturi libere şi vom înregistra şi o creştere a numărului de angajaţi care se pensionează anticipat", a spus Băla. Întâmpinarea conţine o evaluare comparativă între numărul de angajaţi pe serviciul de siguranţă şi pe cel de educaţie din România cu cel din alte ţări din UE apropiate ca nivel de dezvoltare, dar şi a potenţialilor "clienţi" ai penitenciarelor româneşti, respectiv circa 12.000 de oameni aflaţi în arestul altor state, daţi în urmărire generală, naţională sau locală. "Avem mai puţini angajaţi faţă de celelalte ţări cu care ne-am comparat. Suntem în coada studiului comparativ. În condiţiile în care avem această lipsă de 3.000 de oameni - o parte vor mai pleca prin pensionare - şi cu aceste argumente nu putem reduce personalul cu 25 la sută", a spus Băla. În ceea ce priveşte veniturile angajaţilor din sistem, directorul general a afirmat că reducerea va fi suportată şi din cauza faptului că mulţi au specializări care nu se caută nicăieri în altă parte.
El a declarat că, în prezent, cel mai mic venit în sistem este de 1.600 de lei.
Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestorul Ioan Băla, a participat, luni, la Bistriţa la o dezbatere privind reintegrarea în societate a foştilor deţinuţi, organizată la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim Bistriţa care găzduieşte, pe perioadă determinată, foşti deţinuţi care nu au familii şi îi ajută să-şi găsească locuinţă şi loc de muncă.

Sursa : http://www.jurnalul.ro/stire-observator/administratia-nationala-a-penitenciarelor-nu-va-putea-reduce-personalul-543954.html

 
;