miercuri, 5 mai 2010

Vârsta de pensionare a militarilor a fost redusă la 55 de aniAmendamentul a fost adoptat miercuri în Plenul Senatului, după ce a fost respins iniţial de comisia sesizată în fond.

Sursa:REALITATEA.net
  • Plenul Senatului a adoptat, miercuri, la limită, un amendament al PSD privind reducerea vârstei de pensionare a militarilor de la 60 la 55 de ani, precum şi scăderea perioadei stagiului de cotizare de la 20 la 15 ani, amendament susţinut şi de grupul independenţilor.

    • Amendamentul, iniţiat de mai mulţi senatori social-democraţi, care a fost respins iniţial de comisia sesizată în fond, prevede ca vârsta de pensionare a militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale este de 55 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, în condiţiile în care Legea pensiilor prevedea iniţial vârsta de 60 de ani pentru aceste categorii.

    • Mai mult, amendamentul coboară perioada stagiului minim de cotizare pentru categoriile menţionate anterior de la 20 de ani la 15 ani, şi prevede că stagiul complet de cotizare este de 25 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, faţă de 30 de ani cât era prevăzut iniţial.
In cele din urmă, amendamentul a fost supus la vot, în favoarea adoptării acestuia exprimându-se 48 de senatori, iar împotrivă 47, fără abţineri.


Mai multe : aici

0 comentarii:

 
;