sâmbătă, 5 iunie 2010

ACORDUL COLECTIV PRIVIND RAPORTURILE DE SERVICIUStimati colegi , dupa cum se vede si in documentul atasat , in data de 03.06.2010 , partile semnatare , Ministerul Justitiei , Administratia Nationala a Penitenciarelor , Federatia
Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si Federatia Sindicatelor din Administratia Publica Publisind au semnat , printr-un act aditional , prelungirea ACORDULUI PRIVIND RAPORTURILE DE SERVICIU care expira in data de 12 .06.2010.
Un efect imediat al acestui ACORD esta ca , ziua de 29.06.2010 , considerata ZIUA PERSONALULUI DIN ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR , este zi libera platita .
Asadar , dupa cum se vede , Ministerul Justitiei a revenit la sentimente mai bune semnanad prelungirea acestui ACORD .
Toate bune si frumoase , insa ar fi fost mult mai bine daca Ministerul Justitiei l-ar fi semnat din buna credinta si nu sub amenintarea actiunilor dure de protest iminente .
Ce este si mai curios , este faptul ca , de aceasta data , M.J.-ul a semnat prelungirea acordului pana la 31.12.2011 , adica cu mai mult de un an , in comparatie cu ce se intampla anii trecuti .
Oare ce-i face atat de darnici , sa fi vazut determinarea si hotararea angajatilor din penitenciare care au fost in primele randuri la actiunile de protest care inca nu s-au incheiat ? Sa-si fi dat seama ca acestora le-a ajuns " cutitul la os "?
Ce trebuie sa stie M.J.-ul si A.N.P.-ul este ca , de aceasta data , aplicarea acestui ACORD trebuie sa fie pusa in practica IN TOTALITATE .
Parerea mea este ca prin semnarea acestuia , nu incearca decat sa ne ameteasca si sa ne abata atentia de la adevarata problema pe care o au angajatii din penitenciare in momentul de fata si anume REDUCEREA CU 25 % A SALARIULUI .
Ii asiguram ca nu au reusit si ca vom continua sa facem tot ce ne sta in putinta , in conditiile legale , pentru ca aceste masuri sa nu fie puse in practica .
Daca vrem sa reusim trebuie sa fim uniti .
Sa fiti sanatosi si sa auzim de bine .

3 comentarii:

Anonim spunea...

DECI SE POATE,MAMA LOR DE NESERIOSI

Anonim spunea...

DOAR NESERIOSI?MIZERABILI,ESTE CUVANTUL DE ORDINE SI PROSTANACI!!!

Presura spunea...

Nu se poate spune ca angajatilor din penitenciare le-a ajuns cutitul la os atata timp cat la 2 participari la mitinguri organizate de sindicate onor f.p.p.s. nu au paricipat decat in procent de max.4%din totalul de membri ai sindicatelor!Concluzia?Nu suntem altceva decat niste lasi,niste paduchi lesinati care asteapta sa scoata altii castanele din foc pentru ei!Totul e la nivel declarativ si ma surprinde,ba chiar sunt scarbit de lipsa de reactie a colegilor mei!SA VA FIE RUSINE!!!!!!

 
;