marți, 29 iunie 2010

FRED ASTEIRE BY GIURGIU .


Astazi, fără să vreau, mi-am aruncat privirea pe propunerile unităților, facute in vederea imbunatatirii acordului colectiv de munca. Printre propuneri scria si un nene, fost balerin sau dansator prin diverse bodegi din zona Giurgiului, niste aberatii de te durea capul cand le citeai . Ulterior am aflat ca e jurist de meserie chiar la penitenciarul Giurgiu.

Fratilor am un sfat pentru voi, sa nu-l luati la tragere pe asta ca il face vreunul tinta de 25%.

Auziti propuneri facute de un jurist:

Domnul respectiv a propus ca pauza de masa sa nu fie inclusa in programul de lucru. Cu alte cuvinte in loc de 8 ore ar trebui sa petrecem la munca 8 ore si jumatate . Alo domnu jurist te string balerinii de nu ai auzit de Codul Muncii ???? Daca nu ai auzit, te informez ca acolo sunt reglementari in ceea ce priveste pauza de masa. Tot despre aceasi pauza de masa mai poti citi si in Acordul Colectiv de Munca la art.30 al. 1 si 2 .
Modificarea acordului se face pentru imbunatatirea lui nu pentru taierea unor drepturi deja dobandite si cuprinse in acord. Mai pe intelesul tau domnule balerin, esti varza sau poate reprezinti interesele cui ???O alta aberație demna de un mare jurist este :

” La art. 31 se introduce alin. (3):
- (3) Sunt considerate reprezentative, acele organizaţii sindicale care au membrii cel puţin jumătate din angajaţi, la nivelul fiecărei unităţi penitenciare.
Domnule, exista acte normative care se refera expres la acest aspect dar cred ca domnia sa domnul Dumitrascu si-ar pierde timpul cu tine ca oricum nu pricepi nimic.


Si ca sa puna capac la toate si sa arate domnului doctor ce specialist in penologie este, domnul balerin mai face o propunere :

- Orice solicitare a sindicatului adresată angajatorului, cu referire la funcţionarii publici cu statut special şi personalul contractual, ce nu fac parte din nici o organizaţie sindicală şi care nu-şi dau acordul scris, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legii penale. ”


Juristul asta, fratilor, ne si baga la puscarie, de parca toti am fost balerini la Estada sau la ANP pe scena. Desi nu sunt absolvent de facultate, am facut o cautare pe net si am aflat ca in legea 54, art. 28 al. 2 spune : " in exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) organizaţiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie în numele membrilor lor, fără a avea nevoie de un mandat expres din partea celor în cauză. Acţiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizaţia sindicală dacă cel în cauză se opune sau renunţă la judecată "
E logic ca un sindicat nu poate sa intervina in numele unora care nu sunt membri de sindicat, dar sa ai asemenea porniri si sa propui sanctiuni penale, cred ca e prea mult.

Ma gandesc ce bine le-ar prinde celor de la guvernare un astfel de specialist, in felul acesta ne-ar putea lasa fara 80 % din salariu sau chiar ne-ar pune sa muncim fortat.

Si ca sa nu ne plictisim, fac o propunere domnului Bala, cred ca ar fi benefica detasareajuristului de la Giurgiu la Deva, unde poate fi consiliat, atat din punct de vedere juridic, de catre un jurist istet care stie sa tina uneori si "cu ursul ", cat si din punct de vedere artistic, tematic si in dansuri de societate de catre un agent cu adevarat pregatit in domeniul dansurilor.

Apropo, nu am vazut deloc propuneri facute de catre Deva, oare de ce ? Sa fie vorba de o scapare sau pur si simplu cei din conducerea noastra nu considera important acel Acord Colectiv de Munca . Sa nu uitam ca datorita actului despre care am vorbit mai sus toti angajatii beneficiem de o zi libera platita luna aceasta.


Va salut,

Cezarica fara frica.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ai revenit Cez. Vad ca esti foarte bine informat.
Da,ciudate propuneri,le-am citit si eu si cred ca A.N.P. nu va lua in seama toate prostiile.
De altfel acea propunere care practic prelungea programul de munca a si fost scoasa din documentul trimis catre A.N.P.


In ce priveste propunereile facute de ai nostrii, cred ca este vorba de o scapare . Nu vreau sa cred ca nu au considerat important acest acord.

Oricum la dicutiile finale F.S.A.N.P. se va bate pentru o forma cat mai agreata de toti angajatii.
Intreaga lista cu propunerile poata fi vizualizata pe blogul colegilor de la Giurgiu.

Anonim spunea...

Ce onoare Cezarica. Unde ai umblat fratele meu. Ne-a lipsit stilul tau acid.

Cosmin spunea...

:) Mai lucreaza in sistem domnul jurist care este paralel cu prevederile legale in vigoare?

HIENA spunea...

Daca mai lucreaza sau nu in sistem domnul curist,nu are prea mare importanta.Ce este mai important este modul in care acesta a fost angajat,cine i-a corectat lucrarea sau ce subiect a avut(probabil spanzuratoarea,avioanele,etc)la examenul pentru ocuparea postului de jurist.Daca este vreun nepot atunci nu ne mai mira nimic.Cred ca,curistul de la Giurgiu a luat prea multa lecitina inainte de examen,iar acum cred ca este in sevraj si vine cu modificari din cartile din care invatase adica -PACALICI-.
Dar poate are omul are dreptate,se referea strict la programul juristilor din penitenciare,care sa spun sincer eu chiar ca nu le inteleg rostul.Un jurist istet va spune:"-Lumea a evoluat,tu nu!!!"
Tin sa te contrazic curistule,daca lumea impreuna cu legile din Romania ar fi evoluat pozitiv,atunci nu era nevoie de juristi in penitenciare.O lege facuta cu cap nu cheltuia alte fonduri salariale cu juristii.
Puza de maza sa nu fie inclusa in programul de munca al curistului.Oare cum o fi luat curistul asta licenta bai frate?Cred ca a fost intrebat cum il cheama si el chiar a stiut!!!

-25% spunea...

Oare ce ne tot miram atat de ineptiile unora din sistem?
Un medic(generalist,veterinar,stomatolog) bun nu venea sa lucreze la puscarie,un inginer bun(tehnic,agricol) nu venea sa lucreze la puscarie,un jurist bun nu venea sa lucreze la puscarie!!!!

Carcotasul spunea...

Luati de aici, "specialistilor", pentru prevederea din Codul muncii referitoare la pauzele... lungi si dese:

"CAPITOLUL II
Repausuri periodice

SECŢIUNEA 1
Pauza de masă şi repausul zilnic

"Art. 1291. - Perioada de repaus reprezintă orice perioadă care nu este timp de muncă." (O.U.G. nr. 55/2006)

Art. 130. - (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă."

Cezarica fara frica (dar si fara de habar), te cam grabesti sa dai cu parul. Si o faci intr-un mod ticalos, impotriva oricui nu "tine cu ursul". Tu crezi ca smecherul de jurist de la Deva, ce sta cu fundul in mai multe luntrii, e mai breaz? Daca dai jos tupeul si mangleala ieftina, ce ramane? Specialistul care "tine cu ursul", nu?

Probabil ca, in "acceptiunea" ta, era genial juristul care propunea sapte ore si jumatate de pauza din totalul celor opt ore de "munca".

Mizerabil comportament din partea ta. Rusinos si demn de dispret. Eu inteleg ca tu esti “sindicatul”, si ca “trebuie” sa dovedesti oamenilor ca nu le cheltui banii de pomana, dar sa te dai in stamba in asemenea hal, sa-ti mai dai si cu parerea, ba chiar cu sfatul, in probleme in care tu esti paralel (si inegal), si asta doar din ce ai “studiat” pe Goagal, ajunge sa fie ridicol si jenant, frizand chiar patologicul. Dar asa cum tu “esti sindicatul”, el reprezenta “angajatorul” si era normal ca pozitia sa fie opusa… Ca doar nu-l plateste sindicatul…

Rusinica, Cezarica!

Anonim spunea...

Curcotasule din ce am citit eu Cezarica nu cita codul muncii ci doar o prevedere din acordul colectiv in viguare. Ori nu vezi ori esti rauvoitor.
Nu stiu daca Cezarica repezinta sindicatul,dar tu esti rauvoitor. Eu nu sunt sindicalist sau mai binezis nu sint la Vulturul dar observ reaua ta vointa.

Carcotasul spunea...

"Alo domnu jurist te string balerinii de nu ai auzit de Codul Muncii ????"

Amice, "20.31", reciteste articolul, studiaza "citatul" si contextul si apoi retrageti "Ori nu vezi ori esti rauvoitor", caci nu sunt nici orb, nici rauvoitor, ci doar trist din cauza unui sindicalismul excesiv, irosit in scopuri si directii gresit alese. Poate doar pentru ca in aceste directii putem "bate" si noi, ca sa dovedim cat suntem de "voinici" (sic!).

Anonim spunea...

@ -25%

Ai dreptate. Si tu, daca erai bun, ramaneai cioban la stana, nu veneai paznic de hoti la puscarie.

Anonim spunea...

@ Hiena

Spui: "Un jurist istet va spune...".

De unde mama naibii stii tu ce ar fi spus un jurist istet, agramatule cacofonist, ca tu nu ai cum sa fii nici jurist (pentru asta ar fi trebuit sa treci mai intai de a "V-a" si apoi...), iar cat despre istetime, probabil ca tot ai auzit-o pe maica-ta plangandu-se de lipsurile lui fii-su.

Alt "ID-ist" care isi da cu parerea? Bai "doua clase, ca si trenul", sezi bland pe coada, ca iti da sangele pe nas de atata concentrare. Cred ca n-ai scris toata scoala ta cat te-ai fortat pentru "comentariul" asta.

Anonim spunea...

Hei amice, care cand postezi cu pseudonimul "carcotasul" cand cu anonim . Dupa ce ti-am citit comentariile critice la adresa celorlalti colegi care au postat inaintea ta am constatat ca ai o problema. De ce tragi tu concluzii extreme si asociezi toate comentariile care nu-ti plac de sindicalism ? Pari o persoana isteata, de aceea am pretentii din partea ta . Daca ai unele frustrari in legatura cu sindicatul putem sta de vorba, fata in fata nu ascunsi in spatele tastaturii .
Daca oamenii se exprima cat de cat liberi pe blog este ca, poate si unul ca tine nu le-a dat voie sa vorbeasca, bagandu-le pumnul in gat.
Ma deranjeaza remarcile tale si asocierile nesanatoase pe care le faci, critica pe cine vrei tu dar nu baga tu sindicatul in refularile tale .
Daca vrei sa vorbim despre sindicalism te astept oricand dar te rog sa ai curajul sa o faci barbateste nu ascuns. Spuneai tu ca se face sindicalism excesiv si ca trebuie cineva sa se justifice in fata oamenilor. Personal nu simt nevoia sa ma justific in fata nimanui, probabil ca atunci cand va veni timpul o voi face.
Fac ceea ce fac din convingere si atata timp cat oamenii apreciaza actiunile sindicatului nu voi lasa ca niste mentalitati retrograde si comuniste sa puna stapanire , din nou pe acest penitenciar .
Oricum parerea mea este ca nu stii nimic despre sindicalism si rolul sindicatului intr-o institutie.

Te astept sa dezvoltam discutia intre patru sau mai multi ochi .

Carcotasul spunea...

@ Nic

Apreciez faptul ca, nefiind de acord cu punctele mele de vedere, totusi, m-ai publicat.

Nu stiu de unde te-ai simtit lezat de comentariile mele referitoare la sindicalism (si nu la sindicate), atata timp cat remarcile mele il aveau ca "obiect" pe autorul articolului, Cezarica. Bazaie musca? :)

Poate nu m-oi pricepe eu la sindicate si sindicalism la fel de bine ca altii, sau poate nu ma pricep deloc, dar acest lucru nu poate reprezenta un impediment pentru nimeni in a-si exprima liber opiniile sau impresiile pe care le (re)simte despre acest fenomen. Nu? Mai ales intr-o tara si intr-un sistem in care toti se pricep la toate. :)

Despre ce mentalitati retrograde si comuniste era vorba? Sper ca nu folosesti o limba de lemn doar pentru ca nu ai alte argumente in sustinerea unei activitati pe care, de altfel, la modul general, o apreciez.

In cele din urma, dar nu in ultimul rand, amice Nic, cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca nu avem (cel putin pentru moment) cum sa ne intalnim, si asta nu din lipsa de barbatie, ci din motive de... pozitionare. Oricum, apreciez invitatia, o retin si, daca va mai fi valabila, cu o proxima ocazie, promit sa o onorez. Niciodata sa nu spui niciodata. Mult succes!

In loc de epilog:
Ideea, ce ar trebui retinuta din toata "povestea" asta, ar fi ca nici Cezarica (un tip Ok, de altfel) si nici nimeni altcineva ce se vrea de partea buna a baricadei, nu trebuie sa se repeada la concluzii si denigrare fara sa masoare si sa cantaresca de mai multe ori. Altfel, care mai este diferenta dintre NOI si... EI?

Anonim spunea...

Carcotasule, asta e altceva, stiam eu ca poti . E posibil sa te fi inteles gresit si apreciez faptul ca ai trimis acest ultim mesaj in care te faci cel mai bine inteles .
In ce priveste posibila intalnire, mi-ar face placere sa te intalnesc si sa stam de vorba, cred ca si eu si tu, am avea cate ceva de invatat, unul de la celalalt.
O seara placuta si te mai astept pe blog. Si ca sa vezi ca apreciez interventiile tale, te invit sa scrii chiar si un articol pe blogul nostru daca vrei . Adresa unde poti trimite un articol este : vulturul.deva@fsanp.ro

Noapte buna.

Carcotasul spunea...

Si eu sper ca undeva, candva sa ne intalnim.

De invatat, avem si vom avea intotdeauna de la tot si de la toate.

in legatura cu articolul, iti pot promite ca... o sa ma gandesc la propunerea ta.

Noapte buna, Nic!

unu spunea...

@ 30 iunie 2010, 21:00

Aloooo nea' Pruteanu "va spune.." se scrie corect,nu "v-a spune...".

Il faci pe @Hiena agramat dar de fapt tu esti un dobitoc ce da pe dinafara de prost ce esti crezand ca ai IQ-ul lui Sharon Stone.

Vezi poate imi gasesti si mie o greseala!!

unu spunea...

@Carcotasul

Trecand peste "comportamentul mizerabil,rusinos si demn de dispret" al lui Cezarica :)(esti patetic),te rog sa-mi explici de ce consideri ca pozitia juristului,indiferent de penitenciar,trebuie sa fie opusa ??

OPUSA din punctul tau de vedere inseamna sa calci in picioare drepturile propriilor colegi?
Juristul nu e platit pentru asta,ci iese doar in evidenta in fata directorului crezand saracul ca ajuta guvernul Boc sa iasa din criza.

De ex. pozitie "opusa" a juristului de la Bistrita:

"Art. 29. (2) Orele prestate în anul 2010 de funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare peste durata normală a timpului de lucru, se compensează numai cu timp liber corespunzător, fără posibilitatea plaţii acestora."


"Art. 291 Orele lucrate în anul 2010, în zilele de repaus săptămânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează, nu se plătesc."

Dupa ce ai citit propunerile de mai sus mai consideri ca sindicatul cheltuie banii de pomana?!!?

In ceea ce priveste Codul Muncii, te intreb inca o data e normala pozitia juristului de la Giurgiu care interpreteaza doar aceasta forma bruta a Art. 130 (3) din CM "Pauzele nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.",si aici il acuz eu ca a avut un comportament mizerabil,rusinos si demn de dispret pentru ca putea sa propuna exceptiile pentru proprii colegi.

Atat timp cat se fac ore suplimentare neplatite, plutoanele lucreaza 13-14 ore,fiindu-le pontate doar 12,sa vina cu o astfel de propunere e TUPEU.

Citez un coleg:"De unde atâta ură împotriva propriului personal? Suntem conduşi de monştri?"

PS:ma abtin sa cred ca ai putea scrie un articol despre sindicalism,pro sau contra.Poate totusi ti-ar veni inspiratia in pauza dintre 15.00 si 15.30 cu Cezarica la masa,bineinteles.

HIENA spunea...

Carcotasule,Anonimule!!!
In realitate insa,oamenii sunt diferiti,la fel si nevoile lor.Un lucru mai greu de inteles pentru tine.Fiind duplicitar ca si caracter,pledoariile tale ieftine nu au avut succes in acest spectacol.Rolul de cata iti vine ca o manusa si cam atat.Pentru ca faci pe desteptul cu codurile in mana,citind ce vrei tu ca sa ne dam noi seama cat de bun esti,mie nu-mi trebuia sa trec de clasa a doua,tu,in schimb ai facut si studii superioare dar,nu mai sunt curios unde si la ce forma de invatamant.Dar daca ai o diploma de licenta in drept si un pic de master in folclor...
Nu sunt de felul meu ipocrit dar tu ai intrecut masura:"...pe maica-ta..."nu-mi amintesc sa fi facut acest tip de remarca la adresa ta,dar pentru ca mama mea este o doamna si va ramane asa,acest compliment ti-l atribui si tie poate nu mai esti asa de rau!
Paaaaaaaa,mai!!!

-25% spunea...

30.06.2010-20:49
Uite un om modest, plin de calitati, nu este greu sa recunosti ce faci in strunga.Si eu ca si tine, oare face cumva acelasi lucru?
Dar este o diferenta,mie nu mi-au trebuit studii superioare sa pot sa ma angajez!Mai vroiam sa intelegi ca aici e de ei,stau ascunsi 8 ore,se joaca cu banul statului-contribuabilului,mai un proces,mai o consultatie,mai o trichina,mai o ploaie si uite asa vine varsta de pensionare si pa!Asta da profesionalism si constiinta!Sa nu le taie la astia din pensie?Ba sa le taie!Pentru ca nici salariul nu stiau de ce il primeau!!!

HIENA spunea...

Dupa atata viitura verbala,si fiindca se vazu pe blog ca tinand cu ursul,sunt convins ca pozitionarea juristului fata de a ta Nic,este una destul de apropiata-Hunedoara-
Nu este deloc greu sa-l recunosti pea nea Juri daca ii re-recitesti toate postarile si ti-l inchipui ca ar spune toata adunatura aia de cuvinte face to face!!!

Anonim spunea...

BLOGUL,un loc virtual al schimburilor de idei,un loc ce ar trebui sa para domestic fiind monitorizat de oameni,devine foarte usor ceva de genul prada-pradator.Acest tip de linie nu cred ca ar trebui sa mai continue,asta stiind unii de la altii ce vrem sa parem, sau ce stim ca suntem,in mod real.
Dreptate avea un coleg,viata nu trebuie irosita,ea fiind prea scurta-luKD

unu spunea...

Pentru anonimul cocalar

@ 30 iunie 2010, 21:00 sau Carcotasul

Stai in cocina ta,printre baietii tai de cartier, dupa blocuri si nu mai trimite comentarii triviale.

Ai grija cum iti aranjezi inteligenta in propozitii ca te injuri singur.

E ultimul mesaj prin care imi irosesc timpul sa-i raspund unui pustan retardat ca tine.

Yes, we can!

 
;