miercuri, 28 iulie 2010

Sesizarea abuziva a comisiei de disciplina in urma unor propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare

Stimate domnule ministru

In martie 2010 domnul Valentin Deleanu, agent in cadrul Spitalului Penitenciar Colibasi, a transmis o propunere de reducere a cheltuielilor bugetare Guvernului Romaniei. Pentru aceasta in mai 2010, la propunerea dlui Leonard Anghel - manager public in Ministerul Justitiei (MJ) agentul a fost trimis in Comisia de Disciplina.

Domnul Valentin Deleanu se presupune ca ar fi vinovat pentru ca a transmis prin corespondenta electronica propunerea care ar fi redus cheltuielile de personal cu aproximativ 1 milion de Euro prin renuntarea la plata primei de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, aspect criticat si de FSANP formulandu-se solicitari repetate catre Ministrul Justitiei si ANP cu acest obiect.

In prezent dl. Deleanu este judecat in Comisie si este informat discret ca va trebui sa primeasca macar o mustrare avand in vedere ca sesizarea este dispusa de Minsiterul Justitiei. Desi acesta propunere are drept obiect o problema de interes public si este o responsabilitate nicidecum o problema personala asa cum sustine dl Leonard Anghel, intr-o surprinzatoare logica a absurdului sunt toate premisele ca bunele intentii sa fie sanctionate.

Apreciem aceasta modalitate in care Ministerul Justitiei intelege sa solutioneze o propunere onesta si motivata ca fiind un abuz si o dovada a lipsei de respect pentru angajatii din sistemul penitenciar. In timp ce Guvernul afirma ca reducerea cheltuielilor bugetare este o prioritate nu este firesc si normal ca un salariat sa fie trimis in Comisia de Disciplina tocmai pentru ca are o initiativa in acest sens.

Constatam ca acelasi domn Leonard Anghel, a carui schimbare din functia de "reprezentant al MJ in relatia cu ANP" am solicitat-o demonstreaza si cu aceasta ocazie ca este incapabil, in acest caz emitand o opinie juridica desi nu are studii de specialitate si ii lipsesc cunostintele elementare in domeniu. Adresa formulata, un exemplu nefericit de neprofesionalism si de lipsa de logica elementara, a fost aprobata de conducerea MJ si a dus la aceasta situatie.

In context, consideram raspunsul ANP, care nu raspunde propunerii, dar macar nu presupune ca aceasta constituie o abatere disciplinara ca fiind acceptabil. DIn pacate, un raspuns fara substanta si lipsit de elemente concrete este preferabil unuia formulat in necunostinta de cauza.

In concluzie, solicitam sa dispuneti incetarea acestui simulacru de procedura disciplinara si sa sanctionati acest mod neprofesionist de a trata petitiile angajatilor sistemului penitenciar. O propunere formulata decent si concis la o adresa de e-mail destinata acestui scop nu poate fi abatere disciplinara si nu poate fi sanctionata in nici o insitutie care are pretentia ca promoveaza profesionalismul.

Cu acest prilej va reamintim ca inca nu am primit un raspuns legal la solicitarea noastra ca dl Leonard Anghel sa fie inlocuit din functia susamintita. Raspunsul elaborat si semnat de cel impotriva caruia a fost formulata plangerea nu poate fi luat in serios, asteptam asadar masurile dumneavoastra.

Petitia este transmisa in format electronic, va rugam sa ne comunicati numarul de inregistrare si raspunsul dumneavoastra la adresa fsanp@fsanp.ro. Pentru conformitate atasam documente aflate la dosarul Comisiei de Disciplina.

Cu deosebita consideratie


---
Sorin Dumitrascu
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
Str. Maria Ghiculeasa, nr. 47
Sect. 2, Bucuresti
Mobil (+4)0748 880 009
Fax (+4)0318 175 787
www.fsanp.ro
E incredibil cum acest domn Leonard Anghel reprezinta Ministerul Justitiei in relatia cu ANP-ul.

Asteptarile angajatilor de la penitenciare sunt mari tocmai pe fondul abuzurilor comise de actuali sau fosti "comandanti" de penitenciare ancorati in mentalitatile altor timpuri, sa le spun pe nume COMUNISTI.

Am fost indoctrinati de mici sa nu spunem ce gandim, ajungand astfel in anul 2010 cand un domn, functionar la cel mai inalt nivel, interzice petitionarea si exprimarea libera de propuneri, invocand, intr-un mod neprofesionist si degradant pentru functia exercitata, obligativitatea functionarului public cu statut special din ANP sa se abtina de la exprimarea convingerilor personale despre situatia economica a tarii.

Domnul Deleanu, prin curajul deosebit, a avut incredere in prim-ministrul Boc, ajungand in final sa faca POC.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Se poate verifica daca domnul Leonard Anghel nu este si el pe lista celor care beneficiaza de aceea prima de 50%?
Daca DA atunci ce sa mai... a fost deranjat si sa sesizat ca si parchetul.
Inca o dovada in plus ca NEPOTII sufera atunci cand li se spune in fata ADEVARUL.
RUSINE domnilor, RUSINE
Consider ca ceea ce a facut colegul nostru nu contravine legii si acuzatiile care i se aduc sunt nefondate. Ce politici guvernamentale frate? era o opinie cu care si eu sunt solidar si care aduce economie la bugetul ANP.
Ca, asa cum se stie tot nepotii beneficiaza de aceasta prima si nu se vrea sa fie desfintata este cu totul si cu totul altceva, DAR recunoste-ti odata, nu o mai dati la prosteala.

RELU de la SCULARIE spunea...

Domnule Anghel sesizati comisia si pentru directorii care folosesc resursele pentru rezolvarea problemelor personale, sau nu aveti date? Ma indoiesc...

POPEL spunea...

Oare a ajuns respectivul mail sa fie citit de domnul BOC?
Ca sa fiu sigur am sa-l retrimit eu personal si cer sa-mi dea si un raspuns referitor la opinia domniei sale despre retragerea PRIMEI ptr NEPOTI.

ANGEL'S spunea...

Vreau sa vad CINE dintre cei care, din " N " motive beneficiaza de aceasta prima de 50% considera ca o merita sau nu, si mai au putina demnitate.
Donati in totalitate sau in parte prima, celor care au nevoie, celor sinistrati sau unor ONG-uri.
Personal va voi returna 25% din donatie pe baza unor acte doveditoare intr-un cadru public si oficial.
Astept....

Anonim spunea...

AS DA UN ZECE PENTRU INITIATIVA DL. DELEANU V.ESTE DE PREMIAT O ASTFEL DE GINDIRE INTRUN SISTEM CORECT, UNDE TOATE CATEGORIILE SOCIALE-BUGETARE FAC LA FEL, ADICA ISI EVALUEAZA INTERN SITUATIA, SI MAI ALES PE BUNE, SI APOI PROPUNERI TOATA LUMEA LA MINISTERE.DAR, DAR DL. DELEANU SI ALTII UITA CA ACEST SISTEM NU NE APARTINE NOUA ROMANILOR, ESTE UN VIS AL NOSTRU DOAR. SI REVIN, PROPUNEREA DINSULUI ESTE CORECTA DAR INOPORTUNA TOTAL CU VALUL ACTUAL.IN ACEEIASI GINDIRE EU PROPUN:1.TIMPUL DE LUCRU DE LA 8-12 H SA FIE MARIT LA 10-15H, FARA ORE SUPLIMENTARE ACUMULATE.2.UNIFORMA SA SI-O CROIASCA FIECARE PE BANII LUI.3.LEGAL SA FIE PERMISA DONAREA DIVERSELOR BUNURI PERSONALE CATRE UNITATE:LEMN,SCINDURA,CUIE,VOPSEA,BECURI,APARATURA TV SI AUDIO, HRANA,BONURI DE MASA, ETC.4.RENUNTAREA BENEVOLA LA ZILELE DE CONCEDIU DE ODIHNA, DE EX. DE LA 45 LA 25.DE CE TREBUIE SA NE ZGIRIEM CU LAMA PE C...E SI INA SI FERICITI SI SA RENUNTAM LA UN BENEFICIU DOAR PENTRU CA LUI X NUI CONVINE IMPARTEALA?DE CE NU A FACUT PROP. DE IMPARTEALA CORECTA A CASULUYI?SI CE MA MIRA MAI TARE CA SE PUNE FALS PROBL. SI SE DA IN NUS CINE DE LA ANP SI NU IN GINDIREA BOLSEVICA A LUI DELEANU.INCA O PREZ. FALSA A PROBL. SPECIFICA SIST.

 
;