duminică, 22 august 2010

ANP - „Eu când vreau să fluier, fluier“


Azi ,21. 08. 20010, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Giurgiu, vre-o 20 de cadre (agenti, ofiteri, directori, si reprezentanti ai ANP), impreuna cu aproximativ 140 de ppl au vizionat filmul "Eu cand vreu sa fluier, fluier".

Am inteles ca aceasta activitate a fost desfasurata din initiativa ANP, mai precis de catre d-na Cenusa, iar la prima vedere ar fi chiar laudabila daca nu am cunoaste continutul filmului (si ma intreb retoric, oare cate persoane din randul ofiterilor si mai ales ai ANP-ului stiau despre ce este vorba in film). Revin. 140 de ppl, supravegheate de vreo 20 de cadre au vizionat un film in care fapte precum : atacul de cadre, luarea de ostateci, instigarea la violenta, injuriile adresate fpss, batjocorirea unui director de penitenciar si evadarea, sunt ridicate la rangul de arta.

Nu am nimic cu filmul in sine sau cu succesul de care s-a bucurat, insa, nu am putut sa inteleg utilitatea vizionarii lui de catre ppl in conditiile date.
Intreb conducerea ANP-ului, pentru ca cea a Penitenciarului Giurgiu aplauda pupincuristic alaturi de ppl , care este latura educativa a acestui film, care a fost obiectivul acestei activitati, de ce a trebuit sa fie chemate atatea cadre din timpul liber si sa asiste atat la propria batjocorire cat si a sistemului in care lucreaza?

....................Activitatea a fost foarte tensionat, marcata de momente in care ppl injurau fpps din film , dar practic aceste injuraturi erau adresate functionarilor prezenti. Din punctul meu de vedere a fost o actiune iresponsabila de instigare la violenta, dovada fiind reactiie ppl cat si a fpss care asigurau paza.

De referinta mi s-a parut momentul in care regizorul a urcat pe scena si a intrebat ppl cum li s-a parut filmul. Un ppl cu state vechi a replicat: " Domnule regizor va multumesc din suflet pentru acest film. Dupa 20 de ani de puscarie ma simt razbunat. Nu pot sa va descriu ce usurare am simtit atunci cand gaborul a fost lovit cu scaunul si lasat lat. Chiar daca este un film , ma simt usurat, razbunat."

Staful Muscalu s-a retras in graba la protocol lasand o masa de oameni agitata si pornita "spre a-si face dreptate" precum personajele din film.

_________________________ citeste tot articolul

Si la Craiova a fost proiectat filmul. Rezultatul: "Puşcăriaşii s-au revoltat ieri în timpul proiecţiei „Eu când vreau să fluier, fluier“. Link

Nu a fost de ajuns Jilava, Craiova, au vrut sa testeze starea de spirit si la Giurgiu. Apropo, trebuie sa facem o cerere sa ruleze filmul la Bircea?

Asta e adevarata fata a ANP-ului, ne iubeste ca pe Margineanu femeile......

1 comentarii:

JOHANN von RAIM spunea...

Eu cand vreau sa fluier, FLUIER... ar trebuii sa ne dea un semnal de alarma si sa sune de genul EU CAND VREAU SA VORBESC, VORBESC.
Sa nu ne mai fie frica si teama de sefii directi sau indirectii.

 
;