luni, 6 septembrie 2010

Sedinta C.C. 03.09.2010 stabilire spor de 50% pentru misiuni de exceptie.


Vineri am participat la sedinta Consiliului de Conducere unde au fost stabilite persoanele care primesc sporul de 50% din salariu pentru luna iunie si iulie.

Pentru asigurarea transparentei am solicitat conducerii ca aceasta sedinta publica sa fie inregistrata pentru ca toti angajatii sa vada cum se desfasoara aceasta activitate si pentru a nu se mai lasa loc unor speculatii in ce priveste persoanele carora se acorda acest spor. In ciuda faptului ca A.N.P. nu se opune inregistrarii acestor genuri de sedinte, propunerea mea nu a fost acceptata de catre director .


Pentru luna iunie au fost stabilite 3 prime pentru ofiteri deoarece A.N.P. a respins acordarea acestui spor pentru director,contabil sef si seful biroului resurse umane.

Au fost propusi urmatorii ofiteri : Susan Marcela, Gulea Adela, Boldor Augustin, Timar Ioan, Costache Gratiela, Bercu Danut, Ferent Marius, Suciu Sabin.

In urma sustinerii fiecarei propuneri si a defasurarii votului au fost stabiliti urmatorii ofiteri pentru a primi sporul de 50% :

Susan Marcela;

Gulea Adela;

Timar Ioan.


Pentru luna iulie
unitatii noastre i-au fost repartizate un numar de 16 prime, fiind repartizate pe categorii astfel : 5 ofiteri si 11 agenti .

Pentru cele 5 prime acordate ofiterilor au fost propusi urmatorii : Mara Marcel, Berar Florin, Burdusel Neluta, Mihu Monica, Ferent Marius, Bota Paul, Bercu Danut, Costache Gratiela, Boldor Augustin, Timar Ioan.

Dupa vot au ramas urmatoarele propuneri pentru a fi inaintate A.N.P. :

Mara Marcel;

Berar Florin;

Burdusel Neluta;

Ferent Marius;

Bota Paul.


In ce priveste corpul agentilor au fost facute urmatoarele propuneri :

- Logistica - Silvasan Ioan, Achim Nicolae, Filip Doinel, Negrean Mitica, Barabas Dionisie;


- Operativ :


Schimb Andrei - Lucaci Cristinel, Radulescu Florin, Darabant Nicolae, Andresoiu C-tin. , Resiga Mircea ;

Schimb Bercu - Korbel Victor, Costa Daniel, Berindei Doru, Resiga Ion, Tamas Dan ;

Schimb Nistor- Poenar Darius, Serban Dan, Bisorca Cristian, Crihan Marcel, Nicula Cristian, Barabas Iosif ;

Schimb Gheorghita - Bucovan Siminel, Putuca Marius, Corcos Daniel, Folescu Cristian, Borleanu Bogdan ;

Evidenta- Negoescu Ciprian, Ionescu Florina ;

Escorta - Gurca Eugen, Lasita Gabriel, Marian Adrian, Ardelean Alin ;

Cabinet medical- nu a fost reprezentat dar la sugestia subsemnatului si la propunerea directorului a fost nominalizat Gherman Marius ;

Vizita- ofiterul responsabil de acest sector, dl. Ferent a afirmat: " nu este cazul sa se faca propuneri, poate vor fi pentru luna august "


In cele din urma au ramas urmatoarele propuneri pentru a fi inaintate A.N.P. :

-Radulescu Florin

-Resiga Ion

-Poenar Darius

-Bucovan Siminel

-Negoescu Ciprian

-Presura Victoria

-Filip Doinel

-Lasita Gabriel


Observatii
Directorul Tugmeanu, doamna Susan si Hazaparu Doru si-au argumentat si sustinut cel mai bine propunerile.

Multe dintre nominalizarile facute de unii participanti faceau referire la indatoririle din fisa postului, fara nicio legatura cu vreo fapta sau vreo misiune speciala sau de exceptie.

Unii dintre responsabilii de sectoare si compartimente au venit cu caracterizarile facute dinainte, desi acestea trebuiau sa se faca doar dupa ce se incheia sedinta, lasand uneori impresia ca toata sedinta a fost doar de forma.

Faptul ca multi s-au temut de inregistrarea acestei sedinte arata ca inca nu reusim sa ne adaptam la nou si lasam impresia, uneori falsa, ca avem ceva de ascuns.

In momentul cand am facut unele propuneri in ce priveste unii colegi care executau misiuni cu un grad de complexitate mult mai mare decat cele prevazute in fisa postului un ofiter mi-a spus ca eu nu am voie sa fac propuneri, desi chiar directorul Tugmeanu si domnul Mara au recunoscut ca pertinente aceste propuneri,una dintre ele chiar fiind luata in calcul ( Presura Victoria )

In concluzie sedinta a fost transparenta, intr-un climat uneori chiar prea relaxat, directorul fiind nevoit chiar sa intervina mai ferm, iritat de unii colegi care nu respectau deloc disciplina de sedinta si care, atunci cand era director donmul Bota nici nu miscau in front.

La sfarsitul sedintei am solicitat o copie dupa procesul verbal al sedintei, pentru observatii, lucru care a iritat pe multe persoane neintelegand motivul si mai ales neantelegand de ce chiar A.N.P. "se coboara atat de jos" facand asta si comunicand toate precesele verbale de sedinta inainte de a le finaliza.

Oricum unii dintre noi mai avem foarte multe de invatat in ce priveste rolul sindicatului, a reprezentantului sau intr-o institutie, disciplina si respectul reciproc, comunicarea interpersonala, transparenta decizionala si relationarea cu subalternii .

Felicitari domnului director Tugmeanu si domnului director Mara, care se pare ca au inteles rolul si importanta sindicatului intr-o institutie sau cel putin asa dau impresia in momentul de fata.

Cu stima , Nic .

19 comentarii:

Anonim spunea...

Amuzant,vad cel putin 2 nume care ma fac sa zambesc....ma indoiesc in privinta corectitudinii nominalizarilor.

Anonim spunea...

ceva mişto: Presură Victoria nu e propusă la nici un sector, dar este "premiată". probabil fiindcă e propuse de sindicat

Anonim spunea...

revin şi întreb, poate îmi publici totuşi comentariul (sau poate măcar îmi răspunzi): de ce apare Presură ca şi "câştigătoare", din moment ce n-a propus-o nimeni?

Anonim spunea...

Nepoti la greu.....degeaba a plecat Bota.

ANGEL'S spunea...

Ptr. aceelasi ANONIM din 06.09 de la 10.55 si de la 18.oo
De ce esti INVIDIOS? Crezi ca ai merite deosebite sa primesti si tu 50%? daca DA afirma-te.
Chiar Vicy, asa cum o cunostem cu totii merita din plin acest mizerabil 50%. este parerea mea personala si a multora.
Ca sa nu te consideri frustrat sau marginalizat, da-te cu numele si iti promit solemn, ca daca ai merite deosebite, personal intr-un cadru public si festiv promit sa-ti acord EU 50% timp de 3 luni separat de cei care primesc din partea ANP.
Astept sa vad daca ai mandrie si demnitate de FPSS in tine.
Hai sa nu mai avem astfel de discutii si sa fim UNITI.

yedy33edy spunea...

Am observat ca unii dintre noi sunt foarte interesati de ceea ce fac altii si nu de ceea ce fac ei, sau ar trebuii sa faca.
Referitor la faptul ca, colega noastra Victoria Presura a fost nominalizata si aprobata pentru a beneficia de cei 50% - salariu de merit - chiar nu vad, personal, care ar fi motivele pentru care nu ar fi trebuit sa beneficieze de acest spor.Poate stiti voi? sau va este greu sa credeti ca unii dintre noi chiar daca sunt pusi pe diferite posturi sunt gata in orice moment sa-si desfasoare activiatatea si sa-si indeplineasca cu constinciozitate sarcinile de serviciu ce le revin pe posturile respective? Ei bine una din aceste persoane, consider ca este Victoria Presura.
BRAVO Presurico, si la mai mare.
Din BRAD pentru blogul SIV - aceelasi EDUARD HINT.

ADELAIDE spunea...

Mai anonimule sau anonimo de la 10.55 si 18.00 cred ca esti unul sau una dintre cei care te deranjeaza faptul ca dimineata atat Presura Victoria ca si Lorena Luca isi fac treaba si te supun controlului antitero asa cum trebuie, de fapt asa cum se cere. Ele nu-si fac decat treaba in virtutea exercitarii atributiilor de serviciu ce le revin.
Consider ca Presura Victoria merita din plin cei 50% si sper sa-i primeasca si luna viitoare.

Dan Luca spunea...

OMENIA SI CONSTIINTA NU SE CUMPARA!!!
SAU...

yedy33edy spunea...

Si ca sa fiu in ton cu comentariile mele am ceva si de aceasta data pentru voi si nu numai...

Banu-iti vine si te-alege,
Numai daca minte-ati merge.
Langa minte la un loc
Sa ai si putin NOROC.

Cu stima si consideratiune din BRAD pentru stirile de seara ale blogului SIV - yedy33edy.

Anonim spunea...

Pentru curiosul sau curioasa care se interesa de colega noastra......eu am expus o speta si am dat cateva nume,am si exemplificat de cred ca cei nominalizati de mine ar merita acest spor.....nimeni nu a avut nimic de obiectat, ba din contra si in cazul Gherman si in cazul Presura,dupa ce am spus celor prezenti de ce cred ca cei doi si alti cativa ar merita , atat directorul cat si directorul adjunct i-au propus pe cei doi colegi mai sus mentionati si toti ceio prezentiin sala au fost de acord.
Dezgustator este faptul ca atat vineri cat si astazi am auzit tot felul de povesti si comentarii din partea celor care au participat la sedinta dar in plen nu au avut curajul sa zica nimic.
Mai mult, astazi aflu ca ofiterul responsabil de sectorul vizita se scuza cumva fata de cei de la acest sector spunand ca, de fapt, nu a putut sa faca propuneri de la acel sector pentru ca "Grosu a propus sa primeasca doamna Presura prima de 50 % "....FALS,total FALS... eu am dat cateva nume,argumentand si altii au facut propunerea, asa ca, ATENTIE eu am spus acele nume doar dupa ce toti cei responsabili si-au facut nominalizarile.

Barbatia sau lipsa ei si-a spus cuvantul si de data asta.
P.S. lucrurile nu vor ramane astfel.........ramaneti aproape.

Anonim spunea...

Ofiter responasabil cu vizita e Ferent?
De unde atata barbatie.....se crede foate inteligent daca umbla cu astfel de imbarligaturi.
Cel mai bine sa fie inregistrata sedinta sa se auda acei sefi care nu au curaj sa recunoasca ca ei au respins nominalizarile.Tot o da pe Mara si acum mai nou pe Grosu.

Anonim spunea...

@Nic

păi şi nu puteai să spui de la început aşa?
eu am crezut că, potrivit titlului, acesta este p.v.-ul şedinţei, nu extras din p.v.
dacă citeşti atent (nu atât tu cât mai ales adelaide sau angel's), observi că nu am nimic cu respectiva persoană, numai că părea ciudat faptul că nu a fost propusă, dar apărea în lista finală.
mai ascunzi şi alte lucruri?

HIENA spunea...

Curiosule,nimeni nu ascunde nimic.Doar din ce sti adevarul este ascuns,lipsa curajului de a spune nu in fata ofiterului,ca el este ofiter si tu trebuie sa taci ca prostu in fata lui,macar daca ar arata ca stie ceva,ca e bun in ale puscariei.Dar prostia multimii ca se lasa calcata in picioare de 2-3 "ofiteri"facuti de vremuri si uitati la fel, da curaj unor nestiutori(vezi note concurs)sa conduca intr-un mod tiganesc si haotic puscaria,prin sistemul, mergem la doua capete cautam tap ispasitor.MIZERABIL comportament!!!
Si pentru incheiere adevarul intotdeauna doare,si cand este spus,mai devreme sau mai tarziu se fac sacrificii.Ce?Haituim oamenii,sesizam comisii de disciplina,ca doar de aia suntem ofiteri,nu mai injuram hotul(ne este frica suntem ofiteri)ii dam in cap colegului agentului(nu ne este frica suntem ofiteri).
Pentru voi asa-zisiloe ofiteri,nu uitati ca munca asta este colectiva si trebuie sa ne inchege,rezultatul de pana la ora 15,sau ora 19 este al tuturor,nu doar al vostru.
Si voi ca si noi agentii sunteti niste muribunzi la stat,angajati la fel ca noi,nu sunteti patroni pe ture sau compartimente,sunteti niste zilieri ai statului cu contract pe perioada nedeterminata,in slujba unui juramant,nimic deosebit fata de noi agentii!!!Si mai umbla o borba prin popor:"Decat un inginer prost,mai bine un muncitor destept!"
Poate deveniti prea orgoliosi,din cauza unor haine ale statului,daca e sa privim fiecare in urma...

Anonim spunea...

Am auzit niste faze astazi,uauu,daca sunt adevarate intra cativa la apa. O sa te intreb personal ca e prea soc chiar si pentru blog .

yedy33edy spunea...

I.Am trait s-apuc si ziua
Si sa vad cu ochii mei
Cum sa baga fratii,
Cand ii lovesc altii,
Cum se-ajuta intre ei.

RF;Poate fi orice pe lume
Frate tot cu frate tine,
Si daca o facut vre-un rau
Il ajuti ca ii al tau.
Ca lumea as-ai facuta
Frate pe frate se ajuta
Doar in frate ai nadejde
Poate fi orice primejdie.

II.Iti vine sa-i tai grumazu
Care da -n fratele tau
Parca da in tine
Cum sa te porti bine
Sa ma ierte Dumnezeu.

III.Am vazut in lumea asta
Si frati care s-or sfadit
Cand or' fost la greu,
Cand or' fost la rau,
Unul pentru altul or' sarit.

-de la BRAD pentru blogul SIV si pentru colegul si prietenul meu Berar Florin cu dedicatie speciala.
=yeyd33edy=
o dedicatie de *****

Anonim spunea...

Am si eu un comentariu la adresa unui ofiter care a uitat ca atunci cand era subofiter ,aprindea luminari in foisor ca sa invete pentru facultate,iar noi credeam ca umbla cu lucruri necurate,iar altadata fiind in p.p.3 pe tinpul cand mai era gheazeul ,a coborat din foisor si sa dus in grajdul de vaci si a fost surprins mulgand o vaca,s-au altadata pe cand era la escorta la gheazeu la intoarcerea de la p.l a aduso plasa de ceapa verde colonelului Mic fara ca acesta sa ii ceara iar colonelul la trimis sa o planteze la loc, iar acum este marele ofiter care ne hartuieste si pe noi si pe hoti .Suciule nu uita ca ori ce roata este rotunda si atata rau cat faci tu unora dintre noi se va intoarce asupra ta inzecit.Dar sa nu crezi ca Ferent va scapa, ca tu esti doar sageata lui.O sa va vina randul sa platiti toate nemerniciile pe care le faceti.

Anonim spunea...

@ yedy33edy

Hai ca ai luat-o razna!

Auzi, ma nene, mai nou, asta face dedicatii "muzicale" pe blog.

Ba, fratilor, v-a scrantit rau la cap criza asta!

yedy33edy spunea...

Ca un drept la REPLICA pentru anonimul din 09.09 orele 23:19

Stimate anonim,
Atata timp cat comentariile intrunesc conditiile si regulile de postare, iar moderatorii confirma acest lucru, chiar nu vad ce este asa de deranjant sa faci dedicatii. Cred ca nu prea ai deschis DEX-ul de curand, asa ca am facut-o eu pentru tine si vreau sa-ti arat semnificatia cuvantului DEDICAȚIE, dedicații, s. f. Text scris pentru cineva pe o carte, pe un album etc. în semn de omagiu sau de afecțiune. [Var.: (înv.) dedicațiúne s. f.] – Din lat. dedicatio, -onis, it. dedicazione.
Acum cand sper ca te-ai lamurit, vreau sa mai iti fac o dezvaluire referitor la ticnela de care pomenesti. Asa cum cu diferite ocazii le-am explicat si altor persoane iti spun si tie ca am fost testat psihologic la cel mai inalt nivel de catre specialisti, fiind declarat APT.
Acum ori tie nu-ti plac versurile postate, ori din cauza unei insomnii care te bantuia joi seara(tinand cont de ora postarii), te-ai apucat sa scrii pe blog, SAU esti cumva o sageata in arcul cuiva? GRIJA LA BORDURI.
Daca ai ceva cu mine personal, fi demn si spune-mi in fata sau chiar aici pe blog dar iesi din anonimat, poti posta chiar si cu un pseudonim. OK
In final iti recomand ca pe parcurs daca nu iti face placere nu le mai citii, ignora-le, da-le CANCEL.
Si in final sa-ti mai marturisesc ceva " Nu-s normal, dar is facut din dragoste si am ochii albastrii metalizati".
Cu stima si consideratiune, aceelasi yedy33edy.

yedy33edy spunea...

Revin deoarece m-am gandit ca poate anonimul din 09.09 era suparat ca nu a primit si el o dedicatie.
Uite o are si inca una de ******
pentru el si nu numai...

LA MULTI ANI cu sanatate, si sa fiti furati
Cand iesiti afar' din casa sa va impiedicati.
LA MULTI ANI cu sanatate, s-aveti ocupatie,
Si cand va intoarceti acasa sa aveti inundatie.
Sa va respecte vecinii, si toti cei din jur
Sa va zica dimineata ba, te f_t in c_r.
De guturai si raceala sa nu mai scapati,
Sa va opriti la orice vorba ca sa stranutati.
Sa va bucurati de avere, bani sa-veti o droaie
Cum se bucura ciobanu cand ii moare o oaie
Sa va laudati la lume cu grau-n hambare
Sa-l pazeasca zi si noapte multe rozatoare.
Un week-end placut.
Cu drag, aceelasi yedy33edy.

 
;