luni, 11 octombrie 2010

Angajaţii penitenciarului au ”interzis” la proteste .
Potrivit calendarului protestelor sindicaliştilor de la Cartel Alfa, vinerea trecută, în data de 8 octombrie, ar fi trebuit să aibă loc pichetări la sediile judeţene ale partidelor aflate la guvernare. Cu toate acestea, angajaţii Penitenciarului Bârcea Mare nu au putut participa la protest, deoarece, exact în acea zi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a pregătit un exerciţiu de alarmare, care i-a ţinut pe toţi angajaţii, la serviciu.


„Vor să ne împiedice să protestăm”
Liderul Sindicatului Independent „Vulturul” Bârcea Mare, Nicolae Grosu (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că alarmarea pusă la cale de ANP, în ziua în care ar fi trebuit pichetate sediile partidelor de la putere, nu este altceva, decât o încercare de sabotare. „Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil. Efectiv, din cauza exerciţiului de alarmare, nu am putut să participăm la proteste. Vineri, toţi angajaţii penitenciarului, chiar dacă erau liberi sau în concediu, au fost chemaţi la serviciu, pentru a efectua percheziţii în unitate. Legal însă, alarma este o operaţiune tactică, cu etape bine definite, nicidecum o activitate ce poate fi făcută pompieristic. Suntem siguri că acţiunea a fost programată pentru ca membrii sindicatului să nu poată protesta. În data de 5 octombrie a.c., ministrul Justiţiei a transmis tuturor directorilor din sistemul penitenciar să nu pactizeze cu revendicările sindicale, iar conducerea ANP afirma că este posibil ca aceste exerciţii de alarmare să fie organizate şi cu ocazia următoarelor acţiuni de protest. De asemenea, avem informaţii certe că, în data de 15 octombrie, atunci când avem planificate alte proteste, toţi angajaţii penitenciarului vor fi chemaţi la trageri. Deci, nici la această acţiune nu suntem lăsaţi să mergem”, a declarat Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul” Bârcea Mare.

Chemaţi la comisia de disciplină
Din cauză că deţine funcţia de preşedinte al Sindicatului Independent „Vulturul” Bârcea Mare, Nicolae Grosu spune că este „pur şi simplu, vânat şi chemat în comisia de disciplină”. „Pentru că împreună cu colegii mei din sindicat, deranjăm, mereu suntem chemaţi în comisia de disciplină. Se fac abuzuri, nu suntem lăsaţi să vorbim, am fost certaţi chiar pentru că am creat blogul sindicatului, acolo unde postăm toate nedreptăţile care se petrec în penitenciar. Oricum, noi nu ne dăm bătuţi şi o să luptăm în continuare pentru drepturile noastre şi ale colegilor noştri”, mai spune liderul sindical.
Preluare mesagerulhunedoarean.ro.

5 comentarii:

Mr.BEAN spunea...

Ce sa mai fac, ce sa mai fac?
La puscarie m-au chemat,
La sase ei ne-au alarmat,
Si ne-au oprit din pichetat.

CVT spunea...

Am primit o perversa stil ANP&Co. pe care o putem asemana cu cea de pe Tg. Ocna ca tot e in TOP.
Ei au incercat sa ne ciupeasca la antebrat, NOI datorita faptului ca ne-am chinuit si ne chinuim in continuare vom lupta pana la capat.
Nic si celor din Bex nu va fie frica, suntem alaturi de voi si va vom sustine. Le vom da o lectie, nu o perversa asa cum au incercat ei sa ne interzica sa pichetam.
TRAIASCA ROMANIA MARE si INDEPENDENTA!

ADELAIDE spunea...

NIC nu uitati sloganul ala....., pe ei, pe ei, pe ei, pe STAFFUL lor.

Anonim spunea...

Ma asteptam la o cacialma de asta eftina din partea ANP-ului. Ma mira faptul ca insusi domnul nostru ministru accepta astfel de caprarii.
Am o singura doleanta, aceea ca in anii astia de cand distinsul ministru' CATALIN PREDOIU este la carma MJ nu a vizitat macar o singura data in drumurile domniei sale puscaria noastra.
sa inteleg ca suntem catalogati ca si calificativ la EXCELENT, daca DA, atunci sa ne spuna si noua; daca NU sa binevoiasca a ne vizita sa ne asculte pasurile si durerile, si pe urma sa ne traga le raspundere de ce iesim in strada la mitinguri, la pichetari, etc.
Asteptam comentarii pe aceasta tema.

Anonim spunea...

@ anonim 11 octombrie 2010, 23:15

Ma mir ca te mira faptul ca d-l Predoiu accepta astfel de caprarii. D-lui a dispus directorilor de unitati sa nu pactizeze cu revendicarile sindicalistilor...
In ceea ce priveste vizitarea puscariilor patriei... Fasss! Sper ca nu esti atat de naiv incat sa speri ca o "vizita de lucru" va rezolva problemele. Acestea sunt cunoscute, dar ignorate. Pe noi ne-a vizitat o data. S-a ales praful... De masa festiva pregatita de conducere. Nu a avut timp nici macar pentru asta. De rezolvat probleme? Vise taticu'... Altele sunt prioritatile.

 
;