marți, 5 octombrie 2010

Comunicat de presă referitor la întâlnirea ministrului Justiţiei cu conducerea ANP şi şefii unităţilor penitenciare


5 octombrie 2010

Comunicat de presă referitor la întâlnirea ministrului Justiţiei cu conducerea ANP şi şefii unităţilor penitenciare

Astăzi, 5 octombrie, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a avut loc o şedinţă de lucru între conducerea administraţiei şi şefii unităţilor penitenciare, în prezenţa ministrului Justiţiei.
Agenda întâlnirii a inclus subiecte operaţionale precum disciplina în unităţile penitenciare, analiza eficienţei manageriale prin prisma incidentelor precum evadări, părăsiri ale locului de muncă, introducerea de telefoane şi droguri în unităţi, problema resurselor umane, etc.
Ministrul Justiţiei s-a adresat conducerii penitenciarelor pe probleme de strategia managementului general al unităţilor, relaţia cu sindicatele, disciplina în penitenciare, respectul legii şi statutului profesional.

"Echidistanţa politică a mandatului meu trebuie reflectată în toate instituţiile subordonate sau în coordonarea ministerului Justiţiei, de la registrul comerţului şi până la penitenciare. Solicit directorilor de penitenciare să depăşească postura rigidă de comandanţi de unitate şi să se apropie de acţiunea unui manager flexibil. Situaţia actuală reclamă o gândire mobilă, care să ofere soluţii pentru provocări directe precum reducerea resurselor şi radicalizarea revendicărilor sindicale şi combinarea lor cu atitudini şi revendicări politice. Directorii de penitenciare trebuie să se implice activ şi flexibil în relaţia cu sindicatele, pe baza respectului legilor şi regulamentelor. Simpla deviere a revendicărilor spre administraţia centrală e un semn fie de incapacitate, fie de indiferenţă, fie de pactizare cu revendicări sindicaliste sau politice şi acest lucru nu poate fi acceptat. Solicit directorilor de penitenciare mai mult decât stabilitatea sistemului, asigurată cu succes până în prezent, solicit creativitate, flexibilitate şi fermitate în acelaşi timp. Directorii de unităţi trebuie să explice subordonaţilor că sunt o categorie profesională care se numără printre depozitarii autorităţii publice a statului. Aceasta obligă la un anumit tip de conduita, descrisă în statutele profesionale. Fiecare este dator să le citească şi să le respecte în litera şi spiritul lor", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

0 comentarii:

 
;