luni, 11 octombrie 2010

Nobelul pentru Pace ajunge după gratii


evz.ro >>> Laureatul premiului de anul acesta este disidentul chinez Liu Xiaobo, încarcerat din 2009.

Fost profesor de literatura, Liu Xiaobo a fost un lider al miscarii democratice din Piata Tiananmen (1989).
Intelectualul in varsta de 54 de ani se afla in prezent in detentie, fiind condamnat la 11 ani de inchisoare pentru "subminarea puterii in stat", intrucat este autorul unui manifest impotriva regimului chinez, intitulat "Carta 08". Manifestul cere drepturi si libertati democratice in China si a fost semnat de sute de intelectuali si activisti chinezi.

Romania 2010

hotnews.ro >>> Traian Basescu: Marsul ilegal al politistilor a subminat autoritatea statului. E problema Guvernului sa rezolve imediat problemele de disciplina din MAI.

puterea.ro >>> Traian Băsescu cere indirect Parchetului arestarea liderilor marşului poliţiştilor în legătură cu săvârşirea infracţiunii de subminarea puterii de stat de către manifestanţi

gandul.info >>> Băsescu îi acuză pe cei 6000 de poliţişti că au subminat autoritatea statului şi cere Guvernului să „rezolve imediat” problema

jurnalul.ro >>> Ghişe a iniţiat "Legea jurnalistului": Ziariştii trebuie testaţi psihologic în fiecare anMint, să fiu crezut; manipulez, apăraţi-mă; înşel, vă voi răsplăti; am SPP-ul , sunt unic, pierd în sondaje şi câştig alegerile, sunt invincibil. Alo, armata, Oprea, ai auzit, reformăm statul, la arme!

După discursul ăsta, în România, democraţia nu mai este la palat, democraţia este în stradă.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant, desi in aceasi directie ne indreptam si noi cu acest presedinte jucator si cu acest "regim" pagubos, cred totusi ca inca mai avem puterea sa schimbam ceva .
Romania trezeste-te !

 
;