luni, 18 octombrie 2010

Sediul PDL Hunedoara, luat cu asalt de protestatariMesagerul HUNEDOAREAN - Sediul PDL Hunedoara, luat cu asalt de protestatari

În jur de 200 de sindicalişti, membri ai confederaţiilor BNS, CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa, au pichetat, vineri, timp de două ore, sediul din Deva al filialei judeţene Hunedoara a Partidului Democrat Liberal. Acţiunea s-a petrecut în cadrul protestelor declanşate în toate judeţele de către sindicate.

„Ne vreţi cerşetori?”


La mitingul desfăşurat vineri, în faţa sediului PDL Hunedoara, au participat aproximativ 200 de sindicalişti din învăţământ, siderurgie, sectorul energetic, Ambulanţă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Penitenciarul Bârcea Mare. Înarmaţi cu pancarte şi fluiere, protestatarii au strigat lozinci împotriva guvernanţilor, cerându-le demisia. Cele mai mari nemulţumiri ale sindicaliştilor sunt legate de diminuările salariale cu 25 la sută, de proiectul Legii pensiilor şi de cel al educaţiei. „Aceşti politicieni ne vor cerşetori? Aşa vom ajunge dacă toată această mascaradă de guvernanţi nu va pleca de la putere. Îşi bat joc de noi şi de munca noastră. Lucrăm, iar din banii câştigaţi, nu ne ajunge nici măcar pentru a cumpăra câte o pâine zilnic. Suntem lăsaţi la mila Domnului”, spune o profesoară, prezentă la miting.

Şi-au aruncat caschetele, în semn de protest

În timp ce, la Deva, cei 200 de bugetari protestau în faţa sediului judeţean al PDL, la Bucureşti, doi dintre liderii Sindicatului „Vulturul” Bârcea Mare şi-au aruncat caschetele în faţa sediului central al partidului. „Solicităm guvernului măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în penitenciare şi plata orelor suplimentare efectuate. De asemenea, solicităm organelor competente sancţionarea fraudei prin care a fost votată Legea Pensiilor, în Parlament”, a declarat Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului „Vulturul” Bârcea Mare.

__________________________________ tot articolul4 comentarii:

Dan Luca spunea...

Oare cand va invia in romani, si spiritul german?Mai departe sunteti convinsi ce vreau sa va intreb.Cel putin sa dispara barfa,un mic modul al lasitatii,un cuvant dupa care ne ascundem si parem neputinciosi(cel putin in fata sefilor).Nu avem curaj independent, pentru ca nu stim ce vrem,coloana aia verticala nu ne lasa sa ne spunem parerea de fiecare data,sigur vom fi ascultati daca spunem lucrurilor pe nume.
"Muntii nostri aur poarta!Noi,cersim din poarta-n poarta"
Suntem obisnuiti datorita regimului in care am fost crescuti,sa ne dea altcineva,sa ne faca altcineva,asa ceva trebuie sa se termine daca vrem sa o ducem un pic mai bine!!!
Iar sloganul prost interpretat:"De unde muncesti/De acolo traiesti!"trebuie sa dispara din gandire.

Dan Luca spunea...

P.S-Circul, este cel mai ieftin produs social,manipularea "jucatorilor"-in diferite locuri cu diferite ocazii, este gratis si pentru degeaba.
Da, o sa ma contraziceti si va dau dreptate,vorbesc de Romania,nu de Franta,nu de Italia,nu de Grecia,in aceste tari mare parte din problemele ridicate de sindicate si de presedintii confederatilor acestora,au rezolvat 90% din conflicte.
Ce parere aveti de adevarata luptatore,acea doamna invatatoare care are cat de curand 60 DE ZILE DE CAND ESTE IN GREVA FOAMEI?
Nu asta va propun,doar va intreb!
In Romania,toate miscarile, fie ele si ale sindicatelor,au in reteta lor,politicul.Haideti sa ne amintim de miscari sindicale din 1990 incoace!!!

Anonim spunea...

La care circ te referi Dane ????
Fii,te rog, mai explicit .

Anonim spunea...

CORECT! Banii ar trebui sa fie mijlocul prin care ne ducem viata. Din pacate, pentru o mare parte dintre noi "ochiul dracului" a devenit un scop. Pe ce calcam pentru a-l atinge nu are importanta. Dar unde sa fugim? Asta e Romania in care traim. Sa ne schimbam? Ne trebuie cultura. O avem? Nu prea...

 
;