luni, 29 noiembrie 2010

La MUNCA nu la intins manaMarele Premier Boc: „Nu se poate sta la infinit cu pomană şi cu întins mâna şi să ai performanţe“

Ce alte modificari mai propune Ministerul Muncii?

- Durata maxima a timpului de lucru nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, pentru o perioada de referinta de 4 luni, comparativ cu 3 luni, in prezent.

- Se prelungeste de asemenea, si perioada limita in care orele suplimentare se compenseaza cu ore libere platite, de la 30 la 60 de zile.

-TRAIASCA MUNCA LA NEGRU.Abrogarea articolului 33 din actualul Cod al Muncii, care prevede ca angajarea succesiva a mai mult de trei persoane pe perioade de proba pentru acelasi post este interzisa.Cu alte cuvinte, un patron poate angaja in proba, succesiv, oricate persoane vrea si sa renunte la ele dupa expirarea perioadei de proba.

- Perioada in care angajatorul trebuie sa asigure fiecarui salariat concediul de odihna neintrerupt, pentru situatiile in care concediul este programat fractionat, va fi redusa de la 15 la 10 zile.

-Pe timpul grevei, angajatorul va putea suspenda contractul de munca al participantilor la protest.

Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!-Angajatorii vor mai avea la dispozitie si posibilitatea trimiterii angajatilor in concediu fara plata de maximum 15 zile pe an, daca acest lucru este necesar din cauze economice.

Ne-am mai linistit, daca erau imputate alte cauze ne faceam probleme.

SA MUNCITI BINE !!!!!

0 comentarii:

 
;