sâmbătă, 11 decembrie 2010

Penitenciar Giurgiu - Mucioniu Ana-Maria un model de urmat pentru plata politelor personale


Evaluare profesionala de sfarsit de an, a personalului din unitatile penitenciare, se dovedeste a fi un bun prilej de plata a politelor personale. Nu conteaza realizarile de peste an ale personalului, evaluarea se rezuma la felul cum ai raspuns la comenzile sefilor.

Este si cazul pseudo-sefei de la interventie psihosociala din Penitenciarul Giurgiu, Mucioniu Ana-Maria care foloseste acest prilej pentru a se razbuna pe personalul din subordine pentru ca a avut curajul de as duce existenta ,cu demnitate, sub comanda acestei “doamne” cu multe frustrari.

Pentru cei care inca nu au avut nesansa sa o cunoasca, va dam cate ceva din casa. Incepand cu complexe de inferioritate accentuate, materializate printr-un dialog deficitar, indiferent de persoana cu care vine in contact, treceri bruste de la o stare de spirit la alta (ras-plans si invers; la propriu) si terminand cu adevarate crize de isterie, personalului de la SEAP i-a fost data sa vada o paleta variata de comportamente anormale ale acestei stimabile doamne. Se parea ca d-na Mucioniu dadea semene ca-si revine dupa dusurile reci primite in ultima perioada: o taiere de la sporul de 50% ,facuta de catre directorul penitenciarului pentru relationare deficitara cu personalul unitatii si opozitia sindicatului de a i se prelungi imputernicirea , tot din aceste motive ( proasta relationare cu personalul, generarea de tensiuni atat in randul oamenilor din subordine cat si cu cei de la educatie- relevanta este criza de isterie pe care a avut-o in conflictul cu monitorul sportiv Tudor Florian, agentul educatie Udrea Nicusor , cu care nu a mai vorbit vreme de mai multe luni, conflicutul cu psihologii, asistentul social si agentul insotire, din subordine care a fost musamalizat de catre buna prietena care o sustine si promoveaza, dir. adj. ed. Albu Mihaela) dar se pare ca nu. Stimabila doamna , care a facut imense eforturi de a parea normala, pregatea miseleste razbunarea. Este si de inteles la o astfel de persoana cu o asa personalitate.

Astfel ca la evaluarea prosesionala a personalului din subordine nu a vrut sa tina cont de realizarile profesionale ale fiecarui subordonat ci a apreciat partinitor in functie de cine si cat a suparat-o in cursul anului. In cazul unui subordonat, cu care am stat de vorba, si care se pare ca a cam suparat-o pe doamna in cauza , aprecierea profesionala pentru anul in curs a fost ticluita cu mare grija, astfel ca functionarul venit din CO pentru o sarcina profesionala , i-a fost varata sub nas evaluarea facuta premeditat de catre d-na Mucioniu. In locul unui interviu, asa cum actele normative prevad, doamna in cauza i-a prezentat functionarului fisa de evaluare completata cu punctajele aferente si i-a cerut acestuia sa semneze de luare la cunostinta. Recomandarile facute in fisa de evaluare tradeaza o slaba pregatire profesionala a evaluatorului cat si lipsa abilitatilor de management al unui astfel de serviciului , nefacand decat sa creeze tensiuni, aspect care se pliaza de minune profilului simabilei doamne. Vazand nemultumirea functionarului, d-na Mucioniu a incercat sa incropeze cateva argumente penibile.

Cel mai concludent argument si care reflecta decizia “pertinenta” a evaluarii a fost : “Pe tot parcursul anului, mi-ai comentat majoritatea deciziilor”, lucru de altfel si recunoscut de functionarul in cauza , motivate de faptul ca majoritatea dispozitiilor erau abusive si aberante, lucru recunoscu si de d-na Mucioniu, care revenea asupra lor la scurt timp dupa ce-i trecea criza. Nu mai vorbim de independenta profesionala garantata de legea 213/2006, pentru ca sunt lucruri straine stimabilei doamne. Tensiunile si comportamentul doamnei Mucioniu sunt cunoscute si de catre dir.adj. ed. Albu Mihaela si directorul penitenciarului Cotofana Razvan, dar care refuza sa ia masuri. Probabil ca, imputerniciti fiind cu totii, se simt obligati sa-si apere casta.

Despre imputernicita de la interventie psihosociala din Penitenciarul Giurgiu vom reveni cu un material amplu. Cum, si in ce mod a ajuns prin sistem, ce competente profesionale , oferite de lege, are, comportamentul ambivalent al acesteia, cum se comporta cu oamenii din jurul ei, cum facea note informative catre ANP in timp ce manaca la aceeasi masa cu ei, etc . Daca nu s-a scris despre unul si altul , nu inseamna ca nu se stie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cine a scris articolul nu le are cu gramatica limbii romane, poate si asta face parte din slaba evaluarea pe care a primit-o.
Aici avem de-a face cu reactia functionarului roman obisnuit sa frece menta la servici si il deranjeaza cand un shef il pune sa-si faca treaba si il apreciaza dupa rezultatele reale.
Vremurile bune ale “muncii la stat” au apus demult, se vede ca nu ati lucrat niciodata intr-un sistem privat unde se fac evaluari reale si nimeni nu se supara de rezultate. Scopul evaluarii este de a arata punctele slabe si de a lua masuri de imbunatatire, nimeni nu e perfect iar rolul shefului este sa-i corijeze pe subalterni nu sa-i lase in “perfectiunea” lor inchipuita.
Pentru cei care au scris comentariile dinainte, exista o vorba – Lumea vorbeshte despre ce-i lipseshte. Au si ei fanteziile lor, deh…

Anonim spunea...

Nimic nou sub soare!La Penitenciarul Deva exista o doamna doctor care are un comportament asemanator celui descris in articolul de mai sus.Abuzuri de acest gen a facut si cu subordonata sa,d-na Trifoi(actualmente aflata in concediu de maternitate)in anul 2009 acordandu-i calificativul BUN,calificativ contestat in instanta de asistenta medicala si castigat in sensul ca s-a solicitat o noua reevaluare!Persecutia doctoritei revansarde continua si anul 2010 cand aceasta acorda din nou calificativul BUN d-nei Trifoi probabil pentru a se razbuna pentru sicanele din 2009.Probabil,daca directorul penitenciarului nu va fi suficient de abil si nu va pune lucrurile la punct se va ajunge din nou la arbitrajul instantei,doar pentru ca d-na doctor Bacinschi Ludmila nu suporta sa accepte si alte opinii decat cele emise de dansa.Ar mai fi de spus ca atitudinea doctoritei nu este singulara ea perpetuand in unitate o atmosfera de ostilitati permanente atat cu subordonatii directi cat si cu agentii din schimburi sau cu reprezentantii sindicatului reprezentativ

 
;