miercuri, 30 mai 2012

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a fost demis

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a fost demis, miercuri, de ministrul Justiției Titus Corlățean ca urmare a dezvăluirilor făcute în presă pe tema unor presupuse tentative de evadare ale unor interlopi dejucate de autorităţi. Ministrul a semnat deja ordinul de demitere.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis, marţi, demiterea din funcţie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, şi preluarea atribuţiilor de conducere de către comisar-şef Marian Stancovici, din cauza declaraţiilor nefundamentate făcute de Băla în legătură cu planurile interlopilor dejucate.

Ministrul Justiţiei precizează că nu există elemente care să conducă la concluzia agravării în ultima perioadă a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră.
Prezent, marţi, la inaugurarea Penitenciarului Vaslui, Ioan Băla a afirmat că destructurarea reţelelor teroriste s-a făcut în baza unor informaţii obţinute înainte ca membrii acestor grupări să reuşească să acţioneze.

"Planurile acestor grupări teroriste erau de eliberare a unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie. Deţinem informaţii că aveau maşini inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi cu dotările corespunzătoare, fiind îmbrăcaţi chiar şi în ţinute de poliţişti. Din fericire, am reuşit la timp destructurarea acestor reţele, mai ales că nu s-ar fi sfiit să folosească şi arme de foc", a declarat Băla.
0 comentarii:

 
;