marți, 1 mai 2012

Titus Corlăţean, noul ministru al Justiţiei,

Titus Corlăţean a fost nominalizat la Justiţie, deşi a debutat ca diplomat în MAE concentrându-şi întreaga carieră pe politica externă, ascensiunea sa în acest domeniu, dar şi în viaţa politică, având ca punct de plecare funcţia de consilier personal al primului-ministru Adrian Năstase.

Corlăţean a primit portofoliul Juistiţiei, deşi numele său era vehiculat pentru Ministerul de Externe. Şi în 2009 era aşteptată numirea sa la MAE, atunci când PSD a format un Guvern cu PDL, dar, în cele din urmă, fotoliul ministerial i-a revenit lui Cristian Diaconescu, ulterior plecat din PSD.

Corlăţean s-a mulţumit, la vremea respectivă, cu preşedinţia Comisiei de Politică Externă din Senat, post pe care îl ocupă şi în prezent.

Corlăţean a activat timp de şapte ani, din 1994 până în 2001, ca diplomat în MAE, după care fost, timp de doi ani, din 2001 până în 2003, consilierul personal al lui Adrian Năstase pe probleme de politică externă.
Ulterior, timp de un an, Corlăţean a fost secretar de stat pentru Românii de pretutindeni la Cancelaria premierului Năstase.

În 2004, Corlăţean este ales deputat. El candidează, ulterior, pentru un post de parlamentar european, fiind ales în PE şi activând ca membru al Comisiei de Politică externă a PE.

Din 2008 este senator de Braşov şi preşedinte al Comisiei de Politică externă din Senat.

În vârstă de 44 de ani, Corlăţean este licenţiat în Drept la Universitatea Bucureşti şi are o diplomă de studii aprofundate în Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale la aceeaşi universtitate

În 2010, devine doctor în Drept Internaţional Public la Universitatea Bucureşti.
În prezent, Corlăţean este lector universitar la Universitatea "Nicolae Titulescu", el fiind, din 2011, şi avocat în Baroul Bucureşti.

Corlăţean a fost, pe rând, purtător de cuvânt, vicepreşedinte şi secretar general al PSD.

Conform CV-ului său, Titus Corlăţean ştie limbile engleză şi franceză.

În anul 2004, el a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Cavaler

Este căsătorit şi are un copil.

Sursa: http://www.gandul.info

1 comentarii:

yedy33edy de la BRAD spunea...

Atinge steaua de neatins si nu-i uita pe cei ce au crezut in tine!

 
;