marți, 5 martie 2013

Adresa-ANP privind stabilirea salariului fpss în anul 2013

Adresa lamureste foarte clar modalitatea de calcul a salariului in 2013, dar care reglementeaza in acelasi timp faptul ca angajatilor penitenciarului Barcea-Mare care au dreptul la decontarea chiriei, in urma interpretarii gresite a art.1 din OUG 19/2012, li s-au acordat "necuvenit"compesatii lunare marite pentru chirie  incepand cu luna iunie 2012.

Conform paragrafului B din Adresa  ANP nr. 21248-din 05.02.2013 compesarea lunara a chiriei nu face parte din componenta salariului de baza brut.

 Art. 1
(1) Cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza in doua etape, astfel:
a) cu 8%, incepand cu data de 1 iunie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012;
b) cu 7,4%, incepand cu data de 1 decembrie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.
(2) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul luna brut, indemnizatia bruta de incadrare, de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se majoreaza potrivit alin. (1), in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. 
In acest context nemarginit de austeritate OUG nr.84/2012 prelungeste si in 2013 prevederile Legii 283/2011, astfel potrivit Art. 3. din Ordonanta:
 In anul 2013, pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, sporurile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare se stabilesc in raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.
 Aceasta este o explicatie a decizilor de imputare din care s-a inteles doar "acordare sume necuvenite" si nu asumarea unor raspunderi de catre cineva care a interpretar gresit legea, meritand totusi sa li se dea oamenilor niste explicatii pertinente, tinand cont ca sumele nu sunt tocmai mici.

In acelasi context pe viitor, nu ar dauna nimanui o minima dovada de respect prin formularea, intr-o Decizie de imputare independenta de vointa fpss, a unui simplu "Ne pare rau pentru erorile facute" .


2 comentarii:

Anonim spunea...

As vrea sa adaug la ce este scris ca daca se aplica legea in anul 2012 nu mai aveam neplaceri de acest gen....dar nu e nimeni de vina...doar noi care la fiecare greseala pe care o facem suntem repede taxati...iar alti in schimb ....

Anonim spunea...

Astazi domnul director a spus ca motivul pentru care a anulat deciziile de imputare a fost ca ele nu faceau referire la un act normativ.
Domnule director, ati fost foarte ferm si convingator astazi, din pacate ati uitat sa pomeniti si faptul ca nu se poate sa emiteti o decizie de imputare din moment ce nu exista o comisie de cercetare care sa constate ca sumele sunt acordate au fost necuvenite.
Daca nu anulati acele decizii erau lovite de nulitate din motivele expuse mai sus.
Stim si noi stiti si dvs.asta .
Poate niste scuze adresate colegilor nu ar strica.

 
;