marți, 26 noiembrie 2013

Dialog " cu japca " !Astazi 26.11.2013, conform recomandarilor A.N.P. conducerea penitenciarului, prin domnul Aparaschivei Doru  aflat la comanda unitatii si domnul Andrei Florin in calitate de director adjunct, a convocat o intalnire cu reprezentantii organizatiilor sindicale pe tema participarii unor colegi la defilarea care va avea loc cu ocazia  zilei nationale.

Sedinta a inceput  oficial prin prezentarea adresei primita de la ANP si a invitatiei prefectului facuta penitenciarului  de a participa cu un numar de 30 de persoane la festivitatile cu ocazia zilei de  1 Decembrie.
Reprezentantii penitenciarului au facut cunoscut faptul ca au intocmit o lista  cu cei  care "vor trebui sa participe" la defilare, acestia  fiind atent selectati, in mare parte fara sa li se ceara consimtamantul  la o activitate in interesul unitatii din timpul lor liber.

La solicitarea unor colegi care aveau deja un alt program in timpul lor liber, am intrebat daca activitatea aste obligatorie si daca da, cum se vor compensa orele lucrate intr-o zi nelucratoare.
In acel moment a inceput "razboiul"......" voi stiti numai sa cereti ( Andrei )...." vom avea noi  grija de cei care vor refuza participarea cand le vom face notarea de serviciu ( Andrei )...............deja ma enervezi ( Aparaschivei )...... s.a.m.d.

Concluzia pe care am tras-o personal dupa aceasta sedinta este ca  cei doi reprezentanti ai penitenciarului   inteleg cu greu  rolul sindicatului in bunul mers al unei institutii iar termenul de dialog social este o mare necunoscuta pentru ei .


In final dupa discutii aprinse si solicitari  insistente ale subsemnatului, cei doi au acceptat sa faca o informare corecta celor care se aflau fara voia lor pe acea lista, acceptand inlocuirea unor colegi care au avut taria si curajul de a spune ca nu pot participa din motive obiective la acest eveniment.

In aceste conditii consider ca  mai e mult de lucru pana ce toti vor pricepe ca nu mai suntem pe vremea comunistilor cand ni se baga pumnul in gura si se impuneau abuziv niste dispozitii .
Avem drepturi, trebuie sa fim respectati  iar  cand incercam sa purtam un dialog, toti trebuie sa inteleaga ca asta inseamna NORMALITATE, iar daca nu reusim sa ne adaptam acestei normalitati  locul nostru  e in alta parte sau in alte vremuri.


Cu aceasta ocazie va informez ca in perioada urmatoare pe blogul  sindicatului vor aparea o serie de articole despre lucrurile care se intampla in jurul nostru.
Credeti-ma ca o sa merite......


Cu respect,
Nicolae Grosu
 


4 comentarii:

Florin Șchiopu spunea...

Ce ma miră este faptul că majoritatea celor cu funcții de conducere, sunt oameni tineri, la care te aștepți să fie deschiși la minte, dar acest lucru se întâmplă în puține cazuri.După ce ocupă o funcție de conducere capătă apucături de latifundiari. Sunt noii ciocoi.

BEX spunea...

Aveti dreptate domnule Schiopu.

Se cred buricul pamantului dar in ce priveste respectul pe care trebuie sa-l acorde angajatilor mai au mult de lucru.
Militaria asta ne omoara, multi nu vor sa accepte ideea ca vremurile se schimba si ca respectul trebuie sa fie reciproc.

In fine, mai avem mult de lucru dar nu ne lasam pana nu scapam de apucaturile astea de mici dictatori .

Cu respect,
Nicolae Grosu

Dan LUCA spunea...

Dupa cum bine spune un proverb romanesc"Cainii latra,ursu merge" nu ma astept ca mentalitatea(cea noua)sa schimbe ratiunea.Atat timp cat se profita de bunul simt al subordonatului-pot spune ca este chiar un santaj-bunul mers nu va exista.Atat timp cat facem uz/abuz de functie(chiar si la intrarea prin poarta stelara din PC 1)nu va exista PUTEREA EXEMPLULUI.Dar toti acestia,stiu doar sa-si paseze asumarea raspunderii,prin decizii abstracte.Si dupa cum bine spune un proverb romanesc:"La pomul laudat,sa nu te duci cu sacul".
Tot acest efect are o cauza,care nu vrea sa fie recunoscuta,PROASTA GESTIONARE SI COMUNICARE CU RESURSA UMANA!Lucru greu de crezut de la manageri.

Anonim spunea...

Felicitari d le Grosu Nicolae pt. ca aveti curajul sa scoateti la iveala grosolaniile ce se intampla in Pnt.Barcea Mare.Poate cineva pana la urma se va autosesiza cu privire la coruptia ce se petrece acolo,sunt cativa domni ofiteri acolo care nu prea dorm linistiti,voi reveni cu detalii si poate domnule Grosu Nicolae vom avea ocazia sa si discutam mai detaliat,multa putere in continuare va doresc

 
;