miercuri, 4 decembrie 2013

"Miserupism" sau necunoașterea atribuțiilor de serviciu ?De curând, am aflat că unul dintre șefii de tură din penitenciar, supărat de insistența cu care Sindicatul Independent "Vulturul"-Bârcea Mare cerea ca toți angajatii care lucrează în ture să fie pontați exact cât sunt în serviciu, a luat o decizie care ne face să ne gândim la titlul acestui articol.

Respectiv, stimabilul domn, a dispus ca toți  din subordinea sa, să nu poată pleca acasă atunci când sunt schimbați  deoarece sindicatul a insistat să fie pontată toată lumea câte 20 de minute în plus.

FALS, toată lumea știe că există o dispoziție venită de la ANP întarită de către aceași dispoziție a domnului director, care spune că atunci când angajații sunt schimbați din serviciu să poată pleca acasă, fară să fie nevoiți să aștepte până ce iese toată lumea din interior.

În aceste condiții,  oricine citește și respectă celebra decizie 569  știe cum se pontează timpul suplimentar de muncă.
 E simplu, fiecare este pontat exact cu minutele suplimentare lucrate, însă nepasarea sau comoditatea ne face să pontăm la toți câte 20 de minute chiar dacă unii ar putea pleca acasă sau chiar daca unii stau mai mult de 20 de minute peste timpul regulamentar de munca, pentru că așa vrem noi și credem că e bine.
Și uite cum cei care puteau pleca acasă au fost opriți  la poartă pentru că așa interpretează domnul șef de tura dispozițiile legale .


În aceste condiții mâine, 05.12.2013, vom lua legătura cu domnul director pentru ca situația să fie remediată de urgență iar stimabilul domn să fie reinstruit în privința modalității de pontare.


Cu respect,
Nicolae Grosu
7 comentarii:

Anonim spunea...

Oameni buni felicitari pentru initiativa voastra.
Ma tem insa ca nu va face nimeni nimic in sensul asta.
Omul deespre care discutati este un monument de ignoranta, face lucruri care sunt de mult de competenta parchetului insa dupa cum se vede nu vrea nimeni sa faca lumina in cazul asta.
Nu se vrea si asta basta stiti voi vorba aia CIINII LATRA URSUL TRECE.

Asa si aici stiu toti ca cineva il tine in brate.
Va doresc bafta mai ales ca pontajul e cea mai mica problema a omului asta.

Anonim spunea...

Ha ha Ha
E tare asta cu pi day
Scrieti si despre magariile care le face pe schimb. Sponsorizari si alte chestii.

Anonim spunea...

Da da da da e adevarat am lucrat pe schimbul ala si pot confirma.
omul are gasca lui iar ceilalti sunt paria.

BEX spunea...

Buna seara.
Stimati colegi, va rog sa detaliati aspectele semnalate pentru a le face cunoscute tuturor,

In alta ordine de idei pot sa va informez ca avem de ceva timp date despre asemenea practici ale domnului sef de tura, pe care nu le aggeem.
Toate faptele semnalate de catre dumneavoastra au fost aduse la cunostinta conducerii penitenciarului.
Mai departe este de competenta lor sa tolereze astfel de fapte sau sa sanctioneze astfel de comportamente care nu ne fac cinste sistemului.


Va astept in continuare cu mesaje pe blog sau pe adresa mea personala de e- mail(nicolae_grosu@yahoo.com), despre subiectul in cauza.


O seara linistita.

Cu stima,
Nicolae Grosu

BEX spunea...

P.S.
personal va garantez confidentialitatea in cazul in care va hotarati sa vorbiti despre asemenea acte.

Protectia va este asigurata si de catre Legea nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice
si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii.

Va doresc mult curaj.

Cu stima,
Nicolae Grosu

Anonim spunea...

Acesta e Timar si nu vrea nimeni sa il aduca cu picioarele pe pamant,angajatii de pe tura lui, sunt ,ca negrii pe plantatie,adica umbla sa pedepseasca ,ca sa ii oblige sa mearga la lucru la el acasa ,la tara.

BEX spunea...

8 decembrie 2013, 22:30

Te contrazic colegule, cineva trebuie sa faca ceva si te asigur ca face. Simplul fapt ca si tu ai avut curajul sa pui un comentariu alaturi de ceilalti colegi e un mare pas inainte, inseamna ca lucrurile se misca.

Noapte buna.

Nicolae Grosu

 
;