joi, 9 octombrie 2014

"Interpreții "de la conta .

Astăzi am fost martorul unei situații care în mod normal nu ar trebui să se întample într-o  instituție care se respectă.

Despre ce este vorba :
Un coleg, nou încadrat, a uzat de dreptul său conferit de lege, de a-și deconta cheltuielile de transport cu ocazia repartiției sale la penitenciarul Barcea Mare .

Nimic neobișnuit la prima vedere, numai că doi colegi, responsabili cu aplicarea legii în situația de față au considerat necesar să interpreteze ei o lege așa cum "vrea mușchii lor", privându-l pe tânarul coleg de un drept conferit de un act normativ .

Desfășurarea evenimentelor nu e greu de ghicit în condițiile de față, multa agitație, telefoane în toate direcțiile și nervi cât cuprinde, toate aste fiind trecute exclusiv în contul meu personal pentru că, celor doi "interpreți ai legii" pur și simplu nu vroiau să înțeleagă că acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem .

Spre norocul său, tânărul coleg a ales să facă parte din Sindicatul Independent Vulturul și după cum se știe, pentru noi fiecare membru contează și orice problema a lui devine și problema noastră .

A fost nevoie să implicăm și președintele FSANP  care i-a "stresat" și el la rândul său pe colegii din ANP, toate astea pentru rezolvarea unei probleme simple  .


Acum inevitabil vin și întrebările logice rezultate din această întâmplare :

- oare această situație este singulară ?
- oare această situație are vreo legătură cu faptul că fiecare dintre actorii acestui spectacol prost a ocupat postul fără să aibe nici un fel de concurență și fără să susțină vre-un concurs ?
- oare această situație are vreo legătură cu faptul că fiecare a ajuns pe această funcție doar pentru că "a avut pe cineva acolo" ?
- oare domnul director v-a face aceași greșeală ca și predecesorul său, înconjurându-se de persoane docile și slab pregătite ?
- oare în situația de față este vorba de nepăsare sau de necunoaștere a atribuțiilor de serviciu ?


Ar mai fi și alte întrebări pe care vă las pe voi să le puneți în speranța că cineva ne va da și răspunsuri .

Oricum dacă cei doi eroi ai zilei ar fi concurat la un celebru concurs, cu siguranță ar fi luat 3 de X .

Neconcurănd nu fac decât să șifoneze imaginea unității și a celor care o conduc.


Vă doresc o seara bună .


Cu respect,

Nic .
16 comentarii:

Florin Schiopu spunea...

Din pacate pentru sistemul penitenciar, exista peste tot genul acesta de,,asa cred eu".
Nu justifica cu argumente parerea lor, nu isi bazeaza cele sustinute pe un temei legal, doar,,asa cred ei".
Partea cea mai proasta este ca directorul ia de bun ce sustin acesti ,,profesionisti", habarnisti care ,,cred".La Deva am avut multe exemple de acest gen.
Ce s-a intamplat la Deva, este unul din multele exemple in care aceste mici probleme implica discutii ample. Stau sa ma gandesc daca un drept marunt este rastalmacit , ce s-ar intampla in cazul in care am vorbi de ceva mai complicat?
Pacat de munca celor mai multi din penitenciar, care sunt constinciosi si care nu isi permit sa interpreteze vizavi de atributiile ce le au.

Nicolae Grosu spunea...

Asa este domnule Schiopu, ani de zile promovarile au fost facute doar pe pile si ochi frumosi si astfel ne-am trezit cu o gramada de pareristi care nu au avut niciodata grija pastrarii posturilor .

Ce ma irita foarte tare este ca si in situatia de care vorbim in articol sau in alte situatii toti, acesti descurcareti ai sistemului nici macar nu stau de vorba si aproape ca refuza dialogul in totalitate, mascandu-si prin asta bagajul mult prea usor de cunostinte necesar pozitiei pe care se afla .


Anonim spunea...

Nu va mai mirati ca au fost facute gafe si mai mari.
Si nu numai la contabilitate.

Oare vede cineva ce se intimpla ?

Anonim spunea...

Este clar ca la Deva practicile actualului dr. nu sunt departe de celui vechi. Dupa cate se observa la compartimentul financiar este un post liber oare de ce nu il scoate? Pentru a fi ocupat de un alt ,,profesionist,, se vede ce se intimpla cu salariile, unde apar discrepante foarte mari, cu toate ca ai lucrat normal.Eu personal cred ca nu primesc toti banii din cauza incompetentei unora dintre ei.

Anonim spunea...

MAI ESTE LA ACEST COMPARTIMENT UNUL CELEBRU CARE CEREA SA VADA DACA AI INSPECTIA LA MASINA PENTRU A BENEFICIA DE , DECONTAREA TRANSPORTULUI?
E JALE LA BARCEA.
CATE SPERANTE ATI AVUT.
????????????????

Nicolae Grosu spunea...

Anonim spunea...10 octombrie 2014, 22:29

Stimate coleg sau colega, te invit sa vorbesti despre acele gafe iar daca ai cunostinta de unele fapte nelalocul lor iti reamintesc ca inclusiv in legea 293 exista o prevedere care ne obliga sa facem cunoscute eventualele abateri de la lege .

Spune daca stii ceva dar ATENTIE trebuie sa ai probe in sprijinul afirmatiilo tale .

Nicolae Grosu spunea...

Anonim spunea...11 octombrie 2014, 09:35


Sunt mai multe posturi vacante in penitenciar, tocmai de aceea domnul director a declansat procedura de schimbare din functie la insistentele noastre . Anuntul o sa-l gasesti la avizier.

Despre functia la cere probabil te referi (agent financiar contabil) pot sa te anunt ca ea nu va fi scoasa in procedura pentru ca in momentul de fata se agreaza ca o anumita persoana sa ramana imputernicita pe acea functie .
Probabil din aceaasta cauza s-a cerut la ANP transformarea acesteia in functie de ofiter, tocmai pentru a nu putea fi scoasa in procedura.

Te anunt ca nici functiile de ofiter vacante nu vor fi scoase in procedura, domnul director neconsiderand oportuna scoaterea acestor functii in vederea ocuparii lor cu eventualii doritori .

Te anunt ca sindicatul Vulturul a declansat procedura de contestare a acestei decizii iar dupa parcurgerea tuturor pasilor vom face sesizari catre institutiile abilitate sa se pronunte daca este vorba de un abuz .

Nicolae Grosu spunea...

Anonim spunea...11 octombrie 2014, 10:10


Asa este, el fiind chiar unul din cele doua personaje care au generat aceasta situatie .

Dan Luca spunea...

La contabilitate trebuiesc oameni care nu vad,nu aud,nu miros.Astfel nu se explica lipsa de profesionalism.
Doar ca,doar ca in zilele noastre si a celor ce vor urma sa vina,omul evolueaza,incepe inecet-incet sa-si cunoasca drepturile,iar metoda de gandire("VOI SA VA CUNOASTETI OBLIGATIILE,CA DE DREPTURI NE OCUPAM NOI") a celor ce incearca sa conduca,administreze un penitenciar,un sistem penitenciar,a expirat.
Asa ca dragi colegi,nu va mai lasati capul jos,fiti demni de voi,si nu mai permiteti nimanui sa va calce demnitatea in piciaore,doar pentru simplul fapt ca este ofiter.Si stiti de ce?Pentru ca toti agentii sunt fpss la fel ca ofiterii,toti suntem angajati la stat.Exista doar chestiuni tehnice ce fac diferenta.
Si nu uitati,respectul este reciproc.
Penitenciarul nu este in stare sa achizitioneze sapun lichid,hartie igienica,odorizante pentru toaletele cadrelor.Poate ca penitenciarul considera acest lucru un moft,dar este un semn de respect fata de angajati,pentru a le asigura un minim de decenta in conditiile de munca.
Pentru viitor,dragi colegi,nu va mai amagiti in vorbe cu sefii,orice drept trebuie cerut in scris,atat timp cat nu vom proceda asa,mangleala ieftina a sefilor,rugamintea mieroasa pentru a face o misiune in plus nu va face altceva decat sa ne ingreuneze munca,sa ne suprasolicite fizic si psihic.

Anonim spunea...

Colegilor mei care ...

https://www.youtube.com/watch?v=s3imDkvTxWc

Anonim spunea...

Este interesant de ce nu doreste dir. sa sa fie scoase posturile de ofiter.Uita ca si el a fost subofiter.A uitat de unde a plecat.
Pacat avea dreptate un coleg care a lucrat cu el la inceput cand era subofiter, ca nu este bun ca si director, atunci am crezut ca vorbeste invidia din el ,dar mare dreptate a avut.Se confirma pe zi ce trece.

Anonim spunea...

Se vede ca este foarte slab.Cand era sofer ce ii mai facea CIuca,acum nu are curaj sa-i atraga atentia cu toate ca mai toti colegii de la garaj se plang de el.Ii este frica de el.Cand era la escorte ce mai batea .......... pi (Mara)de el,cand a devenit dir.nu avea curajul sa-i spuna nimic,il si propunea la50% parca erau cei mai buni prieteni.Uita ca atunci pi spunea ,,mergeti la dir ca aveti dir,,.Dar de agenti!cel mai tare el isi asuma,pe unul l-a trimis la parchet,pe altul la fel pentru un detinut care se stie ce comportament a avut de atatia ani,pe alt agent corupt si condamnat l-a protejat,cu toate ca stia ce a facut de la detinut i-a spus agentului sa rezolve cu detinutul despre alti acoliti se face ca nu stie.Sa nu uitam episodul cu masa cand nu a vrut sa stocheze imaginile care demonstrau ca dir. de la dezorganizare nu a intrat cu ea pentru al scapa si a reusit,bravo lui mare dir. mare caracer.
Sa nu iutam ca el pana sa vina comisia cu anticoruptia nici nu intra prin poarta stelara de la PC1.Dar atata timp cat accepta sa manance la popota din mancarea facuta de detinut (nu de cadru de la popota si ala alt dir)care daca te uiti la unghiile lui nu iti mai trebuie mancare,ce sa ii mai ceri se complace pntru ca asa vre.

Dan LUCA spunea...

De fapt ce este domnul Tugmeanu?

1. Manager ?
2. Director ?
3. Administrator ?
Va rog sa ma ajutati in aceasta dilema.

Anonim spunea...

Buna !Eu personal cred ca este un caracter slabut pe care-l manevreaza o mina de oameni de la Logistica,Organizarea muncii,autointitulatul ,,sef" de la Garaj si chiar cei de la BRU care ar trebui sa fie cei mai transparenti...in fine,ori e slab ori se intimpla toate cu stirea lui,intru bunastarea Atotputernicului !!!!!

pUiA spunea...

Cu toate astea cei de la conta in frunte cu madam Cristea si cu dir.Tugmeanu ,se incapataneaza sa nu ii deconteze ordinul si ii mai dau colegului si un raspus in scris din care reiese in primul rand necunoasterea legii si in al doilea rand abuzul care il fac.Sper sa raspunda.Sa fie bagati in comisia de disciplina.

Nicolae Grosu spunea...

Anonim pUiA spunea...

Stimate coleg, daca se va dovedi ca este vorba de un abuz, cu siguranta putem vorbi cel putin despre comisia de disciplina .

 
;