miercuri, 26 august 2015

FSANP-Maxime si cugetari din Penitenciarul Barcea Mare

Cugetătorul (director adjunct intervenție psihosocială)  Constantin-Doru APARASCHIVEI de la Penitenciarul Bârcea Mare desfundă puțul gândirii, lăsând slobode în eter cugetări de o desăvârșită subnutriție intelectuală, devenite celebre:

“Ce face și ăla în postul de pază? Se uită în stânga și în dreapta… Supraveghetorul închide și deschide o ușă și mai face ceva organizatoric în cadrul secției…”

Din ciclul ”Am uitat de unde am plecat.” face parte și comisarul șef de penitenciare Constantin-Doru APARASCHIVEI zis Costică sau Costel, după caz. [Gurile rele ar spune că pseudonimul lui ar fi c0sty (cu c mic, zero și igrec, căci tipul e de bonton pe internet)]. Fost agent la Penitenciarul Timișoara, avid de putere și dornic de ascensiune imediată, c0sty participă la un concurs (de împrejurări) și devine peste noapte director adjunct intervenție psihosocială la Penitenciarul Codlea.

Tot gurile rele spun că în perioada directoratului adjunct al lui c0sty unii deținuți (vezi BIJBOACĂ) erau selecționați la muncă în afara unității, dar în realitate aceștia ”munceau” prostituatele și alcoolul în statiunile montane. Orb să fii și tot poti observa de la o poștă legătura de cauzalitate între acest eveniment și mutarea lui c0sty  la Penitenciarul Bârcea Mare.

Eh, mon cher! Noi nu spunem că mătăluță ai fi avut vreo legatură cu BIJBOACĂ, daaaa…, parcă prea e cusută cu ață albă!

Revenind în prezentul istoric…

În data de 20 august 2015, în cadrul Consiliului de conducere al Penitenciarului Bârcea Mare, într-un context în care se discuta despre profesionalismul, integritatea angajaților Penitenciarului Bârcea Mare, comisarul șef de penitenciare Constantin-Doru APARASCHIVEI, aflat la comanda unității a afirmat: “Ce face și ăla în postul de pază? Se uită în stânga și în dreapta… Supraveghetorul închide și deschide o ușă și mai face ceva organizatoric în cadrul secției…”

Stimabilul artist, a cărui menire pe acest Pământ este să lupte contra inteligenței a manifestat un compartament care reflectă un tratament inechitabil la adresa colegilor/subalternilor săi. Replica sa, de o ipocrizie colosală, reflectă atitudinea unui personaj frustrat care, cocoțat într-o funcție înaltă, uită de unde a plecat.

Calitatea discutabilă a comisarului șef de penitenciare Constantin-Doru APARASCHIVEI a avut ca rezultat cugetarea susamintită și a făcut ca, în dimineața zilei de 25 august 2015, angajatii din sectorul operativ care au ieșit din serviciul de noapte să refuze a mai pleca acasă din penitenciar, fiind nevoie de intervenția domnului director  Daniel ȚUGMEANU pentru a calma spiritele.

În dimineața zilei de ieri, ca măsură de protest împotriva afirmațiilor lui Constantin-Doru APARASCHIVEI, s-a avut în vedere intrarea în greva foamei a angajaților din sectorul operativ.

Chiar dacă Constantin-Doru APARASCHIVEI nu este în stare să promoveze respectul, egalitatea şanselor, pe baza meritelor şi capacităţii profesionale, directorul Penitenciarului Bârcea Mare, Daniel ȚUGMEANU, îl lasă pe acesta la comanda unității în cazul absenței sale.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că un bun manager asigură și promovează o cultură profesională adecvată, formează și educă subalternii în spiritul acesteia, ci nu etichetează, discriminează angajații. Un director eficient și demn conștientizează importanţa tuturor activităţilor angajaților săi și nu face diferențe între subalterni, constituindu-se el însuși un model pentru aceștia.

Întrebări pentru Constantin-Doru APARASCHIVEI:
  1. Este adevărat că subalternii dvs. doresc să plece din sectorul pe care-l coordonați? De ce?
  2. Este adevărat că beneficiați de compensația lunară a chiriei în valoare de 2000 de lei?
  3. Este adevărat că v-ați angajat soția la Fundația MARA, cu care Penitenciarul Bârcea Mare este partener într-un proiect?
  4. Este adevărat că ar trebui sesizată Direcția Națională Anticorupție împotriva dvs. pentru presupuse fapte de corupție?
Domnule Constantin-Doru APARASCHIVEI, dumneavoastră, prin atitudinea avută în cadrul acelui Consiliu de conducere, ați dat o grea lovitură sub centură calității de director adjunct intervenție psihosocială.
Cert este că individul în cauză (c0sty), este reprezentantul unui grup de persoane, al căror creier stă lejer în cutia craniană, dar lucrul cel mai terifiant este că ageamiul, la un moment dat, decide și, într-un exces de apetit intelectual, ia masuri proaste. (VEZI CCR din 20 august 2015!)

Sursa: www.fsanp.ro

0 comentarii:

 
;