marți, 11 august 2015

FSANP trece la miscari de protest

Federația Sindicatelor din Adminitrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) face un prim pas în declanșarea acțiunilor de protest prin activitățile Sindicatului MEGAS din cadrul Penitenciarului Vaslui din dimineața acestei zile.

Sătui să așteptăm punerea în aplicare a normelor care guvernează sistemul penitenciar, am hotărât să spunem stop acestei stări de fapt care decurge din neasumarea deciziilor și lipsa unui management transparent  și cerem în mod imperativ factorului decizional să ia măsuri urgente care să conducă la soluționarea favorabilă a problemelor din penitenciare.

Problemele noastre principale sunt :
 • Lipsa acută de personal,
 • Lipsa măsurilor de protecție a personalului, atât cele de ordin legislativ, cât și cele ce țin de dotarea personalului,
 • Lipsa condițiilor de muncă,
 • Lipsa cadrului legal în limita căruia ne desfășurăm activitatea,
 • Creșterea alarmantă a agresiunilor deținuților asupra personalului.

Revendicările membrilor de sindicat sunt următoarele:
 • Reducerea numărului de zile de concediu de odihnă restante,
 • Reducerea numărului de ore suplimentare,
 • Suplimentarea numărului de posturi și încadrarea acestora sub orice formă (școlarizare sau încadrare din sursă externă) ca urmare a deficitului cronic de personal,
 • Acordarea  echipamentului de protecție și de serviciu,
 • Îmbunătățirea condițiilor de muncă.
 • Acordarea  în sistemul de apărare a voucherelor de vacanță.
 • Plata majorărilor salariale restante (majorarea pentru plata orelor muncite în zilele de sâmbăta și duminică și sărbători legale, acordarea majorării de 100 de lei pentru personalul medical și personalul de reintegrare).

Federația Sindicatelor din Adminitrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) lansează prin intermediul Sindicatului MEGAS din cadrul Penitenciarului Vaslui un ultimatum Ministrului Justiției, Robert CAZANCIUC, amenințând că în data de 26 august 2015 va avea loc un protest în fața Ministerului Justiției, dacă, până în data de 20 august 2015 angajații din penitenciare nu-și vor primi drepturile restante.

Totodată, Federația Sindicatelor din Adminitrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită de urgență domnului ministru Robert CAZANCIUC organizarea până în data de 25 August a unei întâlniri în vederea stabilirii unor soluții privind rezolvarea probelemelor cu care se confruntă angajații din penitenciare, precum si pentru a purta discutii pe legea salarizării, ținând cont de faptul că  alte ministere au purtat discuții cu organizațiile sindicale pe aceasta tema.

Așadar, cerem Ministerului Justiției, în mod public, asumarea plății orelor muncite în zilele de sâmbăta și duminică și sărbători legale, plată pe care domnia sa o amână de 9 (nouă) luni de zile.

În cazul în care solicitările noastre nu vor fi luate în considerare, Federația Sindicatelor din Adminitrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) va pune în mișcare procedura de demarare a tuturor acțiunilor prevăzute de legislația actuală privind soluționarea conflictelor de muncă.

Este inadmisibil sa avem o legislație în vigoare, iar Ministrul Justiției, Robert CAZANCIUC, să nu o respecte!

În concluzie, evenimentele de la Vaslui reprezintă primele acțiuni ale Federaţia Federației Sindicatelor din Adminitrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) împotriva pasivismului factorului decizional și suntem dispuși să recurgem la măsuri radicale pentru atingerea dezideratelor noastre.

0 comentarii:

 
;